Powered by Blogger.

Monday, June 13, 2011

Nyamok..


Dalam sebulan due ni macam banyak plak nyamok kat rumah ni.. ingat kalau tutup tingkap ngan pintu time petang2 idak le ade nyamok malam2.. tapi tak menjadi juge.. bangun tido je mesti ade bekas geget nyamok.. kalau hari2 cam ni memang tak boleh tahan..

Dulu2 ade gak beli ubat nyamok yang lingkaran tu.. yang kene bako tu kan.. aku plak rase cam tak selesa bile ade asap kat dalam rumah.. rase cam lemas je.. oleh yang demikian mr ejai pon beli la ubat nyamok letrik ni.. bape ntah regenye.. lupe plak..

Baru dirasmikan malam tadi.. bau pon cam tak bape nak ade.. asap kompom la tak de langsung.. sangat mesra alam.. tahap keberkesanan tak tau le.. jenoh gak malam tadi carik nyamok kot ade.. tp idak le jumpe.. berkesan la kot.. tak pe, mlm ni cube lagi.. harap tak de la nyamok datang isap darah time orang tido malam2..


Nota kaki~kalau tengo kaki harith memang banyak dah kesan kene geget nyamok.. dah la tido tak nak pakai selimot.. ni le budak2..

7 juta comments on "Nyamok.."

D_08 on June 13, 2011 10:42 PM said...

ajenye beno le Yong.....memang banyak nyamok le....kat ghumah awok ni pun same...... awok udah lame pakei ubat nyamok letrik tu....... kughang le jugak nyamok...tapi .....nyamok sekaghang ni udah imun....

PUANSTOBERI on June 13, 2011 11:08 PM said...

hati2 yer Eda, kdg nyamuk ni bahaya gak. Kat area umah akak ni hehari ada org wat foging. Ada kes kot. wisau gak. akak pun guna ubat nyamuk letrik ni. Safe sket kan.

eda_ej on June 13, 2011 11:25 PM said...

yeop~mase mule2 duduk umah ni dulu elok aje.. tido pon boleh bukak tingkap..

kak ida~rusau gak ni.. tangan kaki sume bintat2..

neyza mokhtar on June 14, 2011 8:30 AM said...

oit..rumah tinggi pun ada nyamuk ker?larat dia terbang tinggi2 yer.hehe

eda_ej on June 14, 2011 9:25 AM said...

itu le yang aku kompius tu.. byk plak la kederat nyamok tu terbang tinggi2..

Nini D.. on June 14, 2011 1:43 PM said...

rumah aku time maghrib nyamuk cam lebah!!

eda_ej on June 14, 2011 1:54 PM said...

jangan nyamok jadi lebah udah le.. hehhehe..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez