Powered by Blogger.

Monday, June 27, 2011

Jom Makan.


Tak tau la kenape.. tiap kali pregnant aku bekenan btol nak makan tapai.. mase pregnantkan harith dulu pon cam tu.. mase awal 2nd pregnant ni pon aku dah mengidam nak makan tapai.. tapi tak kan la baru 2 bulan pregnant dah nak makan tapai kan.. orang kate tapai panas.. risau gak.. 1st time aku makan tapai mase kenduri syamsul nasriq ari tu.. mase tu dah pregnant 4 bulan.. ade hidang tapai pulut itam.. aku makan la sebungkus.. kecik je pon bungkusannye.. tarok dalam daun pisang.. dah mase tu juge 1st time aku makan tapai pulut itam.. rase tak de beza pon.. same je.. warne je yang lain...





Ni plak tapai yang aku makan ari ni.. jangan tak caye aku dah abeskan satu bekas ni hari ni.. hehehhe.. aku ym mr ejai cakap tapai dah abes.. nak mintak mr ejai belikan lagi.. mr ejai kate tunggu la lagi seminggu due lagi baru beli.. takot memudaratkan baby plak.. tak pe la.. banyak lagi mende boleh dimakan.. tunggu la seminggu due lagi baru boleh jumpe tapai..












Nota kaki~aku lagi suke tapai ubi kayu dari tapai pulut.. kalau kat kampung pon dah payah nak jumpe ubi kayu..




5 juta comments on "Jom Makan."

ejai_ej on June 27, 2011 11:15 PM said...

huhuu.. tapai kan ader ragi... isk... takot plak nak bg makan mender nih.. makan je nasik suda.. hahahha

eda_ej on June 27, 2011 11:20 PM said...

ye la ye la.. nnt lagi 2 minggu nak tuntut.. hehehhe..

a'in fajar on June 30, 2011 11:59 PM said...

xpe ker mkn tapai bnyk2..ko ni hati2 tau..tkt ms bersalin nnt ada efek..mcm mak metua aku..tapi xtaula kan lain org lain la ragamnya..aku dulu teringin juga tapi tahan jer tkt panas..nasib bdk2 tu tak ngences hehehe...
aku pun suka tapai ubi dr pulut..sama lah kita..

eda_ej on July 01, 2011 12:07 AM said...

aku bedal je.. mase harith dulu lagi la, time ngandong 2 bulan aku temakan nenas.. seb baik tak pape..

a'in fajar on July 01, 2011 12:52 PM said...

ye la kan..klu nak jadi ape2, tak mkn ape2 pun leh dtg mslh

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez