Powered by Blogger.

Thursday, October 25, 2012

Erti Korban..


Takziah buat kawan ku sue..

Ye sue yang tempah satu set sarong bantal/tilam baby dan nursing pillow tu..

Tekejut aku bile bace kat wasap group STESMA tengahari tadi.. 

  Photobucket 

Kalau tak salah aku usia kandungan sue nak masok 8 bulan.. 

Dari sumber yang boleh dipercayai malam tadi sue rase tak sedap hati sebab baby tak gerak2.. 

Terus begeges ke hospital sungai buluh.. bile check rupenye denyut jantong baby dah tak de.. sedey.. sangat sedeyy.. uwaaaa.. besarnye dugaan sue.. 

Menurut sue baby belom keluar lagi.. esok baru nak kene induce.. Allahuakhbar.. semoga Allah pelihara hati sue.. semoga sue redho dengan ape yang berlaku.. 

Sue memang dah lame kawen.. ade la dekat 2-3 tahun kalau tak silap aku la.. n ni la baru nak dapat baby.. tapi Allah lebih mengetahui mane yang lebih baik untuk kite kan.. ade la hikmahnye tu..


  Photobucket 

Ni beberapa minggu lepas last aku jumpa sue n anom.. anom yang berkaca mata.. (gambar ni mr ejai yang amek curi2 mase kat bawah umah anom ari tu)

Pantang betol2 sue.. insyaAllah berjumpa juga dengan anak ko di akhirat nanti.. sabar lah kawan.. semoga dipermudahkan urusanmu esok.. 

Aku rase raya korban tahun akan jadi hari raya korban yang paling diingati di hati sue.. semoga sue dan suami tabah.. aminnn...





Nak nangessss.... 



3 juta comments on "Erti Korban.."

Miss Tasantek on November 07, 2012 12:05 PM said...

mari sha ceritakan tentang sesuatu.

dulu, masa sha di Mahkamah Syariah, ada dua kejadian baby meninggal dalam perut.

first, seorang PA macam sha, die dah tunggu hari je, satu hari tu baby die tak gerak, then scan tengok baby dah tak de nadi. induce dan lahirkan normal tapi baby dah meninggal.

kedua, ex bos sha. pon sama..
die rasa sakit2 tapi gi Azzahrah , doktor kata tade pape..
tak sedap hati die pegi lagi hospital tu keesokan harinya, rupanya baby dah meninggal..

ketiga, akak kerani , meninggal anak ketika kandungan almost 9 month.

untuk ketiga2 kes ni, semua anak pertama. dan yang menakutkan..ia seolah2 kejadian saban tahun since sha duduk kat mahkamah syariah KL waktu tu.

walau pun nampak seperti kebetulan, tapi memang scary. bangunan lama tu memang berhantu.
masa sha mengandung dulu sha always bawak ponjen (uncang) ada pisau dengan paku.
petua orang jawa, untuk elak benda2 tak elok menghampiri kita.

skang semua yang sha sebut di atas dah ada anak.

kim salam kat kawan akak, katakan pada dia, sabarlah ini mungkin kepahitan di dunia, tapi kemanisannya nanti dia tunggu kat syurga.

Nur Ezqy on November 12, 2012 12:57 PM said...

Cara pembayaran bank in/bnk transfer



Mb acc=151071107847 (Nor Hasimah Binti bd Rahman)

atau

Cimb acc=02170014091526 (Mohd zool fazlee basir)



Penghantaran barang = Poslaju (1-2 hari bekerja) ~ tracking number akan diberi selepas penghantaran

Untuk penghantaran, mohon sertakan no.telefon alamat penuh beserta poskod

Nur Ezqy on November 12, 2012 1:48 PM said...

RM1/pcs strip ujian ovulation OPK (kesuburan)/pregnancy UPT (kehamilan).


blogshop: http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com

sms: 0122429082 (puan nor)
email: lovidoobidoo@gmail.com

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez