Powered by Blogger.

Friday, December 10, 2010

Mem Besar Sudah Pulang..


Huhuhu.. lepas rindu nak berblog.. baru bape hari kat kampong.. tak sampai pon seminggu tapi hati ni dah rindu betol kat my lappy kura2 nih.. sampai temimpi2 okeh.. terok btol.. pape pon alhamdullilah dah selamat abah ngan mak balik dari mekah.. kenduri pon berjalan lancar.. sukur.. sukur..

Semalam dalam pukul 11 pagi saya, my niece lin ngan mamat alan bertolak dari kampung.. hubby?? hubby dah balik awal sebab kemarin hubby ade training.. semalam plak hubby dah keje, petang plak ade game.. saya yang mem besa kat umah ni lambat la skit balik.. huhuhu..

Mamat alan n kakak alen.. hihihi.. mungkin ramai yang dah tau lin ni sape.. pada yang tak tau lagi sebenarnye lin ni anak along yang no 2.. kitorang sebaya.. nape, tak pecaye ke??? ini fakta ye..

Sempat posing dalam kete.. mase ni kat traffic ligth.. tibe2 plak lampu hijau.. kalang kabot nak pegang camera takot jatoh.. mamat alan tido kat riba saya.. kalau tak mesti muke die yang kuar dulu..

Menarik perhatian.. sun glass ni cumel.. tapi kalau saya pakai pening plak..

Mamat alan yang ketiduran.. isap susu dalam kete trus tido.. tapi kejap je.. tak lame pon..

Sampai kat sungai besar tenampak plak kete yang warna warni nih.. dari jauh tengok macam gores dan menang je gamba tepi tu.. bile dah zoom baru la nampak jelas skit.. rupe2nye kete BSN.. huhuhu..

Sepanjang perjalanan tadi sume ok.. dah masok area KL biase la jem skit2.. tu pon nasib baik tak balik waktu puncak.. kalau balik tu kene ngan masa orang balik keje memang lengit la menempoh jem.. tapi mase kat ijok (yang jalan bengkang bengkok tu.. dekat ngan kuil) ade plak xcident..

Nampak anak panah tu?? kete tu la yang xcident.. satu tu je.. kete kancil.. sebab kete kancil ni abes jem jalan..

Kete ni la.. gamba depan kete tak dapat nak amek.. remok juge la kete tu.. kete kancil ni sondol trailer.. rasenye tak de sape2 yang mati xcident ni.. mamai kot driver kancil ni..


Borak punye borak tak seda dah sampai rumah.. dalam kol 3 petang sampai.. trus call abah bagi tau dah sampai.. time kaseh lin sebab anta kitorang dua branak ni balik.. hehehhe.. lepas rindu kat my lappy.. =)

2 juta comments on "Mem Besar Sudah Pulang.."

Nini D.. on December 10, 2010 10:41 AM said...

mem udah balik ye..kompem big boss rindu bangat deh!

eda_ej on December 10, 2010 10:49 AM said...

huhuhu.. big boss rindu kat mamat kecik ni je.. =(

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez