Powered by Blogger.

Wednesday, December 1, 2010

Gear Box..


Nak cite pasal ni dari hari isnin lepas.. asek tetanggoh je.. maklom la line broadband yang macam biskot n tahap kelajuan my lappy yang mencecah 20km/j skang ni.. kesabaran perlu dipertebalkan di dada.. huhuhu...

Ahad malam isnin.. setelah siangnya penat menjalankan diri di taman botani, malamnye plak gi makan kat Gear Box kat Bandar Baru Bangi.. my niece lin yang ajak makan kat situ sebab along, kak siti, abang man, kak ella, en azmi bos kak ella n wife datang sini gi MAHA.. hahhaaaha.. kitorang yang dekat pon tak pegi MAHA.. dengar cite sesak.. biase la kan tempat cam tu.. so malam tu dinner la kitorang ramai2 kat situ..


Ni la tempat die.. senang je nak carik.. saya datang dari kajang ikot je signboard Bandar Baru Bangi.. pas tu ade nampak shell blah kiri, jalan terus ade shell blah kanan, kedai makan tu blah kiri jalan ade lampu warne ijau.. kalau tak de GPS pon insyaAllah sampai.. sangat senang nak cari..

Ni mase baru sampai.. sampai2 je trus abang man amek mamat alan dok kat riba.. pas tu along plak pegang sebab tangan mamat alan sejuk kene air cond.. hehehhe..

Elok plak mamat alan ni dok ngan along.. selesa kot sebab tangan along panas, tangan mamat alan sejuk.. huhuhu.. sebenarnye saya ada gamba ni je.. gamba mase makan tak de sebab kene makan cepat2 gilir2 ngan hubby sebab mamat alan tak nak dok diam.. pape pon sup die mabeles.. saya makan sup ayam je la.. sup gear box die bapak beso.. hohoho.. sape2 yang berada di kawasan berdekatan yang nak makan sup gear box boleh la pegi ke sini.. sangat berbaloi.. gerai tauhu bakar ngan gerai otak2 pon ade kat sini.. otak2 kat sini pon sangat sedap okeh.. pe kate moh kome malam ni sebu sup gear box kat bandar baru bangi ni.. hehehhe..

11 juta comments on "Gear Box.."

ejai_ej on December 01, 2010 4:39 PM said...

huhuhu.. tak puas makan otak2.. cepat no abes.. isk...

DKosongLapan on December 01, 2010 4:46 PM said...

perghhh...pekene sup gerbox ni memang best....ndak2 lagi kalo 'baghu' punye......sape tak tahan silap2 bulih tumbang oooo..... yang tak bestnye lemak die melekat dekat bibio kite....lelangit kite..... itu yang tak tahan ttuuuu

eda_ej on December 01, 2010 6:03 PM said...

sayang~sedapkan otak2 kat situ.. ranak nak pegi lagi..

en sarol~moh le kite.. tempat pon senang nak carik.. klu nak parking kene tepi jalan le.. kat blah dalam penoh.. org ramey beno..

neyza mokhtar on December 02, 2010 10:19 AM said...

lemak melekat kat bibio xngape..melekat kat pinggan mangkuk yg xlarat tu..lagi2 time raya...umah aku tiap tahun kenduri gear box..tumpo teman nak basuh pinggan.haha..

eda_ej on December 02, 2010 11:01 AM said...

lekat tang bibio tak ngape.. tak payah letak lip balm dah.. tumpo setaun sekali je.. hehehhe..

Nini D.. on December 02, 2010 12:00 PM said...

hahahah...lipbalm jgn sebut...sensitip tuh!...hahahahah

eda_ej on December 02, 2010 12:36 PM said...

atenye udah kene lemak daging tak payah le letak lip balm.. jimat seploh hengget.. huhuhu..

Hanis Azla on December 02, 2010 12:44 PM said...

tak penah lagi makn kat kedai ni... padahal kat belakang rumah ajer & owner kedai pun ddk sama kaw. perumahan.. kena pegi jugak ni.

eda_ej on December 02, 2010 2:17 PM said...

hanis~boleh la singgah kejap makan.. otak2 kat situ tebaek!!! hehehhe..

shima on December 02, 2010 2:53 PM said...

dulu nila port aku...tp laki aku pggl dusun, mmg best2pn mknn kt situ..aku suka ikan bakar dia
tp la ni dh lama x g

eda_ej on December 02, 2010 3:27 PM said...

aku baru 1st time datang.. ikan baka die sedap gak.. tapi yg wat aku teliur sampai skang otak2 die.. aku tak penah mkn otak2 sedap macam kat situ..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez