Powered by Blogger.

Saturday, December 18, 2010

Tunggu, Tunggu, Tunggu Dan Tunggu..


Korang suke tak kalau asek nak menunggu je?? tekanankan.. lagi la kalau janji kuar dating kol 11pg tapi sampai ke sudah tak sampai2.. bengangkan.. hehhehe.. ade orang terase ke???

Sebenarnye entry ni tak de kene mengene ngan kuar dating ye.. cume nak share cite pengalaman mase memancing kat kampong ari tu.. mase nak sambut abah ngan mak balik dari haji ari tu la.. mase tu kat rumah mil.. belom balik rumah my mum.. saya cume take over pancing hubby je sementera hubby amek jaring kat rumah opah ngan mamat alan.. ingatkan kejap, rupe2nye lame.. adoyai..

Lima minit pertama boleh tahan lagi.. stengah jam pertama pon boleh tahan.. masok je minit yang ke 35 dah start bosan.. duduk pon dah tak senang.. kalau dapat ikan tak pe jugak.. pak chu ngan zahar (my biras) dah lari ke tempat lain.. kalau tengok pak chu lagi best.. tak sampai 5 minit letak pancing dah dapat.. geram plak tengok.. lokasi?? ni kat depan rumah mil je..

Huhh.. budak2 tu anak bik nor.. bik nor tu adik abah hubby.. bik nor ni dah bermastautin kat pasir gudang johor.. mase hubby study kat poly JB dulu slalu la hubby lepak2 kat rumah bik nor.. kat gambar tu cume 4 dari 5 orang anak bik nor.. yang sulung tak de dalam gambar.. pompuan.. ade kat dalam rumah rasenye.. tengah cuti skolah ni la nak balik kampungkan.. nampak cam sonok je budak2 ni dok kampung..

Arrgghhhhhh... terserlah kebosanan.. ikan??? jangan ditanye.. memang seko pon tak dapat.. tunggu je la hubby balik dari rumah opah..

Elok je hubby balik pasang jaring kat parit depan rumah.. kol 2ptg angkat dapat banyak ikan talapia.. huhuhu.. pas tu wat masak lemak kuning.. hehhehe.. mabeles.. gambo nan ado yo.. so kesimpulannye tak yah la susah2 buang mase nak gi memancing.. sangat bosan okeh..

6 juta comments on "Tunggu, Tunggu, Tunggu Dan Tunggu.."

Nini D.. on December 19, 2010 11:02 AM said...

tu sbb la aku xmau terlibat dalam hal-hal memancing

eda_ej on December 19, 2010 2:57 PM said...

elok la pon.. tak boleh sabo btol..

neyza mokhtar on December 19, 2010 3:32 PM said...

pancing ikan kat pasor je la...huhu..

eda_ej on December 19, 2010 4:26 PM said...

tu paling senang.. kuwo duit je..

Mr.Ix on December 19, 2010 7:11 PM said...

nak tengok video lambat loading lak...so tinggal jejak blogwalking jer sini...hehhee

eda_ej on December 19, 2010 9:17 PM said...

mr lx~tak pe tunggu je sampai video tu abes loading ye.. hehhehe..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez