Powered by Blogger.

Wednesday, December 15, 2010

Macam Paku Daa..



Nostalgia sungguh gamba di atas kan.. hehhehe.. saya amek gamba ni dari koleksi gambar keluarga saya yang dah memang sekian lame tergantong dalam frame kat umah tu.. nak kene introduce gak ke sape yang kat gamba tu??? huhuhu.. 2 orang dewasa tu abah ngan mak.. depan dari kiri along, abang ngah, abang kamal ngan abang man.. mase ni saya ngan kakak belom lahir lagi.. tahun bile gamba ni diamek pon saya tak tau.. yang pastinye lepas tahun 1968 dan sebelom 1972 sebab abang lahir tahun 1968.. kakak plak lahir tahun 1972.. 


Sebenarnye saya ade 5 orang abang.. tapi sorang dah meninggal mase baby sebab kene sawan.. hospital jauh.. kenderaan pon tak de.. lagi pon dulu2 besalin kat rumah je pakai bidan kampung.. bukan macam skarang kene gi hospital.. yang meninggal tu abang no 2.. disebabkan abang ngah ni lahir lepas abang yg meninggal tu lahir, so abang ngah dapat la title 'abang ngah'.. klu tak mesti panggil abang jali.. hehhehe.. beza umo along ngan abang ngah pon jauh.. 5 tahun okeh..   


Mase balik kampung ari tu sempat interview abang ngah je.. abang ngah kate gamba ni mase die skolah rendah.. along plak dah masok skolah menengah kot.. abang kamal pon kecik lagi.. abang man lagi la kecik.. comel je kan.. hehheeh..


Ingat nak amek gak gamba cam ni lagi.. tapi mesti mak ngan abah dah tenggelam kalau abang 4 orang ni berator cam gamba ni kat depan.. hahahha.. tengok la raye tahun depan ke kot doerang sume balik raye.. kalu semua balik boleh la amek gamba ramai2..






Nota kaki~korang prasan tak along belah rambut kiri, abang ngah kanan, abang kamal kiri n abang man plak kanan.. selang seli.. hehehehe..

4 juta comments on "Macam Paku Daa.."

ejai_ej on December 15, 2010 10:39 AM said...

hahhahah.. perasan2.. nampak.. selang seli.. err.. purposely ke mmg natural tu? skang nih along lagi rendah dari abang ngah si romeo.. hahahhaha

eda_ej on December 15, 2010 11:34 AM said...

abg kamal pon skang lagi 'sihat' dari abg ngah.. heheheh..

Nini D.. on December 15, 2010 12:29 PM said...

hahahahha....lebih kirang aje muka semuanye...itam puith..

eda_ej on December 15, 2010 12:40 PM said...

hahhaha.. abang ngah lagi itam.. tp die yang paling byk laku.. hahhaha..

itam2 si tampok manggis.. walau itam dipandang manis.. =D

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez