Powered by Blogger.

Saturday, January 22, 2011

Mari Membasoh..


Membasoh kain.. rutin keje aku pagi2 memang itu pon.. tapi tak de la hari2 basoh kain.. jimat air ye.. hehehhe.. 2 or 3 hari sekali baru basoh.. anak pon dah besa skit.. kalau dulu mase mamat alan baby memang kene basoh baju hari2 sebab budak ni suke muntah.. abes kene sume baju die.. kalau tak basoh kang abes betaik lalat..

Bukan aku yang basoh pon.. bagi je kat mak angkat aku dari jepon tu yang tolong basoh.. cukup mase benti la die.. sementara tu sempat la aku menyapu hall, bilik ngan dapo.. selalunye time aku menyapu ni mamat alan ade dok sebok nak tolong aku menyapu sampah or tolong pegang penyodok.. tak pon die dok dalam bilik main lompat2 kat atas katil.. paling tak pon main nyorok dalam almari baju aku..

Kali ni lain pulak die buat.. dah jenoh aku panggil.. carik satu rumah.. kat yard ni die rupenye.. main air ye kamu.. nak kene ni.. kalo masoh dalam air tu cam ne??? jenoh nak menjawab ngan abah kamu kang..


Patot le nampak tinggi.. panjat tong rupenye.. tong tu dulu pakai untuk isi beras.. muat gak la untuk 10kg beras.. tapi skang dah tak pakai pon tong tu.. disebabkan dah tak pakai la mamat alan amek wat panjat2.. udah2.. meh sini turun.. masok dalam mesin tu kang abeh bepusing.. sape nak jawab??

4 juta comments on "Mari Membasoh.."

a'in fajar on January 22, 2011 9:38 PM said...

bahaye toi, mak angkat ko ni beso mst muat ank ko msk dlm tu..pndi toi dia

eda_ej on January 23, 2011 10:38 AM said...

tu yg aku riso tu..

Nini D.. on January 23, 2011 5:26 PM said...

wei jatuh kang...elok2 xberapa putih..kang terus jadi putih melepak..

eda_ej on January 23, 2011 6:26 PM said...

puteh melepak penoh ngan bueh.. hehhehe..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez