Powered by Blogger.

Monday, January 3, 2011

2nd Jan @Putra Medical Centre..


Petang semalam kitorang 3 beranak pegi Putra Medical Centre Sungai Buloh.. nak tengok anak buah baru.. biras aku si fiza tu dah selamat besalin.. alhamdulillah... aku pon tumpang sonok gak bile tengok orang dapat baby nih..

Huhh.. sempat posing depan spital.. seb baik orang tak ramai..

Akhirnya keluar gak budak kecik ni setelah lewat 10 hari... lambat gile budak ni nak keluar..

I am a GIRL.. dah 2 anak paan.. sepasang plak tu.. syukur nikmat tuhan.. aniq abang baby ni dah pos ke Trolak rumah mak pak fiza hari kamis lepas.. senang skit.. tak de la pening kepala pikir pasal anak..

Tengok rambut die.. lebat betol.. baby kalau lahir lewat rambut die memang lebat cenggini ek..

Uishh.. belom ready dah amek gambo..

Mat, ce tengok baby tu mat.. comey dak???

Agak2 ape yang mamat alan cakap dalam ati ye.. adakah "bile aku nak dapat baby ek??" atau "kalau aku dapat ni siap ko" hehhehe..

Ni la die fiza tuan punye baby tu.. mase ni die ngah cite saat, detik dan ketika beliau meneran baby tu sorang2 kat bilik operate.. hahahha.. mesti ade yang tekejut kenape kat bilik operate.. al-kisahnye cengggini.. kalau tak memang nak besalin normal sebab kedudukan kepala baby pon dah kebawah (sebelom ni songsang), tiba2 plak degup jantong baby dah makin lemah.. so paan pon dah sain surat untuk operate tu.. tolak la fiza ke bilik operate.. paan pon dah pakai baju ngan tutup kepala untuk masuk ke bilik operate tu.. sementara dokto besiap2 tiba2 kepala baby kuar.. huhuhu.. kalang kabot la nurse panggil dokto.. gile kan.. pape pon dah selamat dah..

Tak lupe gak my MIL pon ade datang ngan ejol n wati sebab ejol n wati memang balik kampung..

Ni plak menu petang yang dihidang kat fiza petang semalam.. nampak cam sedap.. hehhehe..

Paling tak tahan tempe ngan ikan bilis goreng nih..


Fiza makan sikit je.. belom ade selera nak makan kot.. ati cume ingat kan anak je.. so petang semalam baru la fiza dapat tengok baby die lepas besalin pukul 1.05ptg.. sian die.. tekejut gak die tengok baby die rambut lebat.. ye la sempat tengok baby kejap je pon..

Disebabkab fiza makan tak abes, so mahluk ni tolong abeskan.. hahhaha.. sedap la sup die.. macam sup kat pasar selekoh.. hehhehe.. fiza yang suruh abeskan ye.. hehehhe..

Agak2 de yang kenan tak ngan 3 bradik ni?? dari kanan faizal, farhan n faizul.. tapi mintak maap ye.. sume udah kawen.. cume ejol je yang belom ade anak.. ejol tu kawen same ngan kitorang... belom ade rezeki kot.. mesti ade hikmahnye kan.. sabo ye jol.. usaha kuat lagi.. hehehe..



Mamat alan yang bz main kete pak uda die.. pantang jumpe kete la budak nih.. key chain kete pon jalan..

Dah kol 8 nih.. nak balik dah.. amek gambo ngan fiza dulu.. semoga fiza pantang betol2 ye..

Udah 2 anak korang ek.. jage la cahaya mata yang Allah kurniakan dengan baik.. cam tak caye je.. hehehe..
Tak lupe gak pakcik ngan makcik yang datang jengok fiza.. pakcik ni adik my MIL..

Hurmmm.. ade yang teruja nak anak kecik?? ade mase lagi kalo nak besalin taun ni.. pe lagi usaha la cepat2.. hehehhe..

9 juta comments on "2nd Jan @Putra Medical Centre.."

Nini D.. on January 03, 2011 9:38 PM said...

terujanye aku....cuma tang mabuk 4bulan aje yg aku xteruja...

eda_ej on January 03, 2011 10:14 PM said...

kalo udah teruja sangat ko mesti boleh lupekan 4bulan pertama tu.. huhuhu.. cayok2!! hehehhe..

neyza mokhtar on January 04, 2011 12:02 PM said...

ko tak teruja ker?boleh sgt dah tu..huhuhu...

eda_ej on January 04, 2011 12:33 PM said...

nanti aku tye big boss.. hehhehe..

~aku_najwa~ on January 04, 2011 5:48 PM said...

jom2 join knajwa..ehe2..

kenapa nmpk eda mcm kurus sgt je..? ke ilusi gmbr?

eda_ej on January 04, 2011 6:12 PM said...

join kak najwa?? insyaAllah..

kurus?? ilusi gambar mungkin.. atau pon kurang bitamin kot.. hehehe..

azura samsuddin on January 05, 2011 9:39 AM said...

chumelll baby, tahniah eda dapat anak buah baru...

zura de tag eda,

http://azurasamsuddin-contest.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-by-heze-suze.html

jom join!!

eda_ej on January 05, 2011 10:01 AM said...

mane2 baby pon bile kuar dari perot memang cumel.. hehhe..

kene tag ek.. wat lambat skit tak pe ye.. hehhe..

ejai_ej on January 05, 2011 5:02 PM said...

huhuhu.. nak tambah askar.. nak tambah askar.. nak tambah askar.. nak tambah askar... huhuhuh

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez