Powered by Blogger.

Wednesday, January 26, 2011

Bertukar Demam..


Seperti yang kawan2 sedia maklom.. sebelom ni demam Initial D melanda isi perot rumah ni.. naik gile aku dibuatnye.. sampai macam nak temuntah tengok Initial D hari2.. alhamdulillah demam Initial D dah surut.. sedikit demi sedikit ye.. bukan secara drastik..


Bile demam Initial D dah kebah, demam lain pulak datang.. skang ni musim Pocoyo plak.. hubby ade burn cite Pocoyo ari tu.. skali pasang tak boleh benti plak.. kalau benti ade la budak tu melalak2 menangis menjerit2 macam kene histeria sampai temuntah2.. kalau korang larat ke nak biarkan budak tu cam tu? kang sape nak cuci muntah tu?? aku juge.. untuk elakkan kejadian itu berulang aku pon terpakse la pasang cd Pocoyo.. skali lagi simptom loya tu datang.. asek pasang 24 jam sape yang tak loya..

Kemuncak demam Pocoyo ni jadi malam tadi.. mule2 nampak cam tak de pe yang berlaku.. dalam kol 10 mamat alan dah tido.. hubby balik keje pon mamat alan dah tido.. ok la.. keadaan rumah agak tenang.. so dapat la aku ngan hubby tido ngan aman.. tapi dalam kol 3 pagi tadi mamat alan bangun n mengamok2 dalam bilik.. hubby tepok2 pon die tak nak.. aku tepok2 pon die tak nak.. yang die nak cume turun katil.. bukak pintu pastu on tv.. mase tu still mengamok2 sebab cd player tak pasang.. adus.. hubby yang baik ati ni pegi la pasang.. siap pasang lampu, bentang toto depan tv.. hubby teman la kejap.. pas tu masok bilik tido.. aku pon tak sedar bile hubby masok bilik.. sian hubby nak keje ari ni.. dalam kol 4.30 mamat alan kejut aku sebab nak susu.. siap amek botol susu letak kat tangan aku soh buat susu cepat.. hadoi.. ngan mamai2 ni la aku gi dapo buat susu.. pas tu aku sambung tido.. aku bangun subuh tengok mamat alan dah tido.. tak tau die tido kol bape.. pagi tadi hubby nak gi keje dalam kol 9, mamat alan pon bangun.. huhh.. tak mengantok ke anak oi.. semasa entry ini ditulis mamat alan dah tido.. nak qadho tido malam tadi la kot.. hadoi.. kalau macam ni hari2 orang ade anak kecik pon kalah..

9 juta comments on "Bertukar Demam.."

DKosongLapan on January 26, 2011 2:27 PM said...

itu le die....anak.....kene le layan....walopon pagi besoknye pegi keje dalam keadaan ngantok.....ini le yang jadi pade awok sekaghang niii.....

ejai_ej on January 26, 2011 2:48 PM said...

masalahnyer yeop.. jenuh le awok.. udoh le pg td ader board paper yang belom awok siapkan... ngantuk sangat nih. hahahhaha

eda_ej on January 26, 2011 2:57 PM said...

yeop~anak kamu ponmeragam ke malam tadi??

sayang~saba ye sayang.. kalo ngantok sangat tido je kat meje tu.. tak pon tido kat bawah meje.. hehehehe..

shima on January 27, 2011 8:52 AM said...

eda sama cm ank aku..suka gk pocoyo, tp aku da serik nk bg tgk cd..kang mcm ko la nk muntah tgk..

firna on January 27, 2011 12:19 PM said...

same la ngan anak nani, mlm semalam kul 1 baru tido. ape ke he nye ntah ler. jenoh ngajak tido tapi taknak. adoii yaii.

Nini D.. on January 27, 2011 5:04 PM said...

Afif pocoyo tu dia boleh tahan lagik...
tp jgn tunjuk Timmy, WordWorld atau Special Agent Oso...
bisa gila aku kang!!

a'in fajar on January 28, 2011 10:12 AM said...

lepas ni korg sume psg cd ABC n Ngaji jer, jgn tunjuk cd yg lain..haa br la..mst dmm nak tngok seminggu jer...
tp syuhada asik nak tngok tv IQ je la plk nih..nasib la bla mlm x minta tngok rncgn dia..

kelisa_samudera on January 28, 2011 12:07 PM said...

pocoyo ke initial D ke saya langsung tak minat tgk. nasib baik saya tak minat. kalo tak mesti saya dah ade sindrom muntah tu. hehe

eda_ej on January 28, 2011 12:58 PM said...

shima~elok le cam tu, kang kalo ajo bg tgk cd tumpo weh..

mama~budak kecik cam ni le.. banyak ragam..

emy~jangan gile weh, dokto anto ko ke Tanjung Rambutan kang.. hehehe..

ain~bagusnye anak ko ek.. senang nak jage..

kelisa~due2 katon tu teman pon tak minat.. sebab tak minat dan tepakse tgk la yang loye2.. budak kecik ni je yang minat.. layankan aje la..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez