Powered by Blogger.

Thursday, April 29, 2010

Lengan Tangan Harith..


Post sebelom ni cite pasal lengan baju chu, entry kali ni cite pasal lengan tangan mamat alan plak.. habis calar balar lengan die.. cam ne boleh jadi?? hahahha... cite smalam la ni..


Al kisahnye begini... pagi semalam saya bawak la mamat alan pegi econsave naik kete.. mase balik dari econsave saya parking la kete mengundur.. tak pasan plak sampai tak de ruang antara longkang ngan kete.. mamat alan ni bile die turun dari kete trus pegi blakang kete nak ke play ground (saya amek mamat alan kuar ikot pintu driver).. macam la tak boleh lalu ikot depan kete.. die nak gak ikot blakang kete yang memangnye sempit untuk dilalu.. pas tu pe lagi terjun la die kat dalam longkang tu.. so dapat la calar kat lengan.. dalam gak la longkang tu.. agak2 klu die bediri dalam longkang mau nampak kepale je.. nasib baik tak nagis.. takot gak.. huhuhu.. lepas angkat die naik trus jalan laju je menonong pegi play ground.. hai si kecik ni dah makin ligat.. bagi la die main kat gelongsor n buaian tu kejap.. naik atas rumah mandikan die n sapu krim gamat.. malam tadi badan mamat alan cam nak panas je.. bagi ubat demam sebelum melarat.. alhamdulillah pagi tadi tak de pape.. sihat dan ceria..


Ni baru calar sikit saya dah risau, tak tau la saya kalau anak saya kene dera.. lebam sane sini.. cam ne la perasaan ibu bapa yang dera anak tu kan.. tak tau la saya nak kate ape.. semoge mereka insaf la ngan ape yang dah mereka lakukan.. aminn..


8 juta comments on "Lengan Tangan Harith.."

azeila eila on April 30, 2010 9:02 AM said...

woit!biar betik??/jatuh longkang?bahaya betul longkang tu aku tengok..xde penghadang...msti jantung ko laju ms dia jatuh

eda~ejai on April 30, 2010 9:09 AM said...

mau tak.. seb baik tak nanges.. elok je macam tak de pape yg belaku..

ejai-eda on April 30, 2010 12:10 PM said...

huhuhu.. baik2 jaga anak.. bukan senang nak buat anak tu. isk...

eda~ejai on April 30, 2010 1:24 PM said...

meh la tolong jage.. bukan ssh pon bg susu, bg mkn n cuci berak je.. pas tu tengok je die main..

ejai-eda on April 30, 2010 3:18 PM said...

cuci berak??? gulp!!!

Nini dear.. on May 01, 2010 9:16 AM said...

hahahaha...btol2..bukan susah sgt jaga anak nih kan eda...xcaye ke en ejai?..try la tuko shift jap dgn pn eda..kuikui

ummie_mirahaziq on May 05, 2010 3:09 PM said...

HA..HA..tau takper bukan senang oi..nk jage anak...tak caye hang tambah sowang lg en ejai..mau pening kepala hang kejab..hu..hu..

eda~ejai on May 05, 2010 3:18 PM said...

tu la.. bile dengar je kene cuci berak trus rase nak pitam..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez