Powered by Blogger.

Wednesday, April 14, 2010

Fish Ball..


Ye fish ball sangat sedap dimakan.. kalau masok kat yong tau foo lagi sedap.. saya memang suke sangat fish ball ni.. tapi kalau budak umo 9 bulan diberi makan fish ball cam ne plak??

Saya tebukak brite tv9 tadi kate ade budak mati tecekik fish ball kat taska.. (tebukak tv 9 sebab sebelum tu ade ninja worrior) boleh bayang tak macam mane perasaan mak bapak budak tu bile hantar anak kat taska untuk dijage tapi tau2 je anak die dah mati.. sedih sangat..

Saya memang sangat sensetif btol kalau ade cite budak kecik meninggal ni.. mungkin naluri keibuan kot yang jadikan saya rase macam ni.. (sebab dulu sebelum ade anak memang saya tak heran pon kalau ade cite cam ni) kalau la budak tu macam mamat alan mase 9 bulan pon gigi tak kuar lagi cam ne budak tu nak makan??

Tak tau la fish ball tu dah siap potong2 or budak tu telan bulat2.. atau pon budak tu merangkak ambil fish ball tu dari mangkuk budak yang lagi tua dari die.. selalunya budak umur 9 bulan memang tengah galak merangkak.. kebiasaannya macam tu la.. ermm... mamat alan pon mase 9 bulan still makan bubur nasik.. saya rase anak orang lain pon macam tu juge.. saya harap mak bapak budak tu boleh la terima kenyataan ni.. (kalau saya jadi mak budak tu pon memang susah nak terima..)


Bayi meninggal tercekik bebola ikan

TAMPIN: Seorang bayi lelaki berusia sepuluh bulan meninggal dunia akibat tercekik bebola ikan ketika makan di sebuah pusat asuhan kanak-kanak di Jalan Cantik di sini hari ini.

Bayi itu, Wan Nur Alif Wan Arif Fadhla dikatakan tercekik bebola ikan semasa menikmat sarapan pagi kira-kira jam 9 pagi bersama kanak-kanak lain yang disediakan oleh pengasuh pusat asuhan berkenaan.

Bapa bayi itu, Wan Arif Fadhla Wan Yusof, 41, berkata beliau menerima panggilan telefon daripada isterinya pada jam 11.15 pagi, memberitahu anaknya dihantar ke Hospital Tampil selepas dikatakan terjatuh.

"Sebaik tiba di hospital berkenaan, pihak hospital memaklumkan bahawa anak saya sudah meninggal dunia akibat tercekik bebola ikan. Saya berasa amat kesal di atas sikap kecuaian pihak pengasuh," kata Pegawai Penerangan Daerah Rembau itu.

Katanya beliau sudah melaporkan kejadian itu di Balai Polis Tampin.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Tampin Supt Wooi Hooi Cheng ketika dihubungi mengesahkan ada menerima laporan yang dibuat oleh bapa kanak-kanak itu.

Katanya pihak polis telah membuka kertas siasatan dan akan memanggil pengusaha pusat asuhan itu untuk memberi keterangan.

ehsan dari MyMetro
(kat brite tv9 kate 9 bulan, tapi kat metro kate 10 bulan plak.. tak tau la mane satu yang betul)

4 juta comments on "Fish Ball.."

najwa~ on April 15, 2010 12:22 PM said...

budak2 mmg suka kutip barang masuk mulut. irfan pernah makan kerongsang (saiz kecik)... diam2 ... bila tgk, ada sumthing dlm mulut.. MAkkkkkkkkkkkkkkk..kerongsang...sib baik x telan/tercekik...

eda~ejai on April 15, 2010 12:34 PM said...

same la ngan si kecik kat umah ni.. mase merangkak tak reti nak kutip2 mende masok mulut nih.. tapi baru2 ni die jd cam tu plak.. pantang ade bijik cili kecik2 kat dapo tu mesti nak kutip masok mulut.. budak besa tu mmg kene slalu pantau kan..

Nini dear.. on April 15, 2010 1:27 PM said...

nih sumer belg geng la dgn afif...kalo boleh,..taik cicak..makanan dobot pon dia nak makan..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o on April 17, 2010 12:54 AM said...

keh keh... belanja kak

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez