Powered by Blogger.

Saturday, April 10, 2010

No Picture..


Kita hanya merancang, tapi Allah yang menentukan.. tu la yang memang sepatutnya saya ingat dari dulu.. ape yang dirancang hari ni tak jadi.. ada aral yang melintang.. bukan hutan melintang ye.. tapi ARAL yang melintang.. ermm.. tak pe la.. tak de rejeki untuk saya dapat 'mende' tu ari ni.. mungkin minggu depan.. atau mungkin minggu lagi satu.. tunggu je la ape yang saya dapat nanti.. nak cite panjang2 pon tak syok plak kan.. mende tak de depan mate lagi.. dah ade nanti baru best nak cite..

Disebabkan saya tak dapat 'mende' tu hari ni, so saya ajak la hubby jalan2 Jusco Cheras Selatan.. pusing2 je.. sambil cuci mata.. masuk Popular tengok2 buku.. tak de yang menarik plak.. hubby je beli magazine Digital Camera.. banyak info untuk cam ne nak edit gamba dalam magazine tu.. sangat berbaloi kalau beli.. tapi depends with individu tu juge.. kalau tak minat wat pe nak beli kan..

Tiba2 perut saya lapa.. ajak la hubby makan.. ingat nak makan kat Food Court je, tapi penoh orang.. sempit plak tu.. hubby ajak la makan kat KFC.. huhh, kenyang.. ayam besa2.. sangat puas hati.. mamat alan tengok je la.. sebok nak main straw.. janji diam.. malas nak bagi mamat alan makan, takut die muntah plak nanti.. tetengah makan pak chu (hubby makcik hubby) call kate nak datang rumah.. kalang kabot la kitorang makan..

Sampai kat rumah dalam pukul 6 ptg.. elok je sampai rumah pak chu, chu n patin (anak chu yang last) pon sampai.. saje jalan2.. lagi pon lame chu tak datang rumah.. wat air grape ngan cucur bawang je.. (wat air sejuk sebab penat naik tangga berpeluh2.. hehheh..) pas tu topup air teh plak... sambil2 tu chu tengok progress jahit manik kat baju chu yang saya buat.. huhuhu.. baru siap sebelah tangan.. lagi sebelah blom siap.. sorry chu.. akan disiapkan dalam mase terdekat ni.. jenoh gak nak menyiapkan baju chu tu.. nak jahit pon kene tunggu mamat alan tido.. kalau die jage habis betabor manik satu rumah nanti..

Pas isyak pak chu ajak chu balik sebab nak tengok bola Negeri Sembilan vs Kedah.. so malam ni ade la mase ngadap blog ngan fb.. mamat alan pon dah tido.. penat kot.. siang tadi pon tido kejap je.. jahit manik? malam2 saya dah tak boleh nak menjahit sangat.. mata dah rabun skit.. huhuhu.. plan untuk esok tak tau lagi.. tunggu je la ek.. pape pon smoge hari anda ceria disamping orang tersayang.. wassalam.. =D

2 juta comments on "No Picture.."

Nini dear.. on April 10, 2010 11:39 PM said...

ni namanye tulih blog xde perasaan...kekekek

eda~ejai on April 10, 2010 11:53 PM said...

memang pon.. sedang menyeimbangkan hormon yang tak bape nak seimbang.. huhuhu..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez