Powered by Blogger.

Monday, April 19, 2010

Shukor & Wahieda..


Hari sabtu lepas 17 april 2010 kenduri shukor kawen.. kawan hubby mase skolah dulu.. satu skolah dari kat STARS (SMK Tun Abdul RAzak Selekoh) sampai la kat skolah SEMAIAN (SMT Teluk Intan).. shukor ni kire sedara gak ngan saya.. ade la bau2 stokin skit.. hehehehe.. dapat orang pantai timur.. orang terengganu.. selamat nikah pada 20 march lepas.. 21 march kenduri kat terengganu.. kirenye ni kenduri menyambut menantu la plak kat rumah pengantin lelaki.. gamba2 kat bawah ni kebanyakannya hubby yang amek merangkap jurugambar tak bertauliah.. hehhee..


Kereta yang dihias cantek sebagai kenderaan pengantin.. betanggak kat Home Stay Parit 16 Sungai Dulang, Hutan Melintang..


Sebelum begerak ke rumah pengantin lelaki amek gamba dulu kat depan kete.. heheheh..


Hahh.. betolkan sampin tu dulu.. kang tepudal plak..


Begerak ke rumah pengantin lelaki.. dekat je.. dalam 15 minit sampai la..

Pengantin dah sampai ke destinasi yang dituju.. Lorong Kayu Manis, Selekoh.. pengantin sampai diiringi bunyi mercun sebagai ucapan selamat datang untuk pengantin pompuan dan kuarge..

Segak berkaca mata hitam.. (sape yang segak ni, pengantin ke pengapit?? heheheh..)


Masing2 tak ketinggalan nak amek gamba pengantin mase besanding.. hahah.. ambik jangan tak ambik..

Acara merenjis air mawar.. smoge pengantin kekal hingga ke akhir hayat.. amin..

Aktiviti makan beradap.. time ni klu pengantin tak makan besuap memang tak sah.. jadi sesape yang dah tak saba nak makan besuap ni baik kawen cepat.. ni untuk orang yang belum kawen la.. kalau dah kawen suke hati korang la nak suap banyak mane pon..

Huhuhu.. potong kek coklat.. sedapnye.. mase ni saya blom sampai lagi.. tak dapat la rase kek tu..


Hehhehe.. saya baru sampai.. datang lambat sebab nak settlekan mamat alan dulu.. dah siap bagi makan baru boleh gerak.. saya datang ngan adik ipar n biras.. paan & fiza.. tak lupe gak baby dieorang si aniq tu.. mamat alan tido so kene la tolak stroller.. tak larat nak dukung.. berat dah budak ni..

Antara yang hadir Ustaz Nazri.. yang baju merah kotak2 tu.. sape yang skolah kat SEMAJA kenal la ngan ustaz ni.. kalau la kawan saya si fiza samate tu ade mesti die suke.. memang bekena btol die ngan ustaz nazri ni..


Lan lekir ngan wife die pon ade datang.. pengantin baru gak die ni..

Ni plak kapet.. name betol syukri.. orang panggil kapet sebab ade orang kate muke die cam bangla jual kapet.. tak pasal2 kene panggil kapet.. kapet ni satu batch ngan adik ipar saya si paan tu..

Hehehhe.. saya tak ingat sape yang amek gamba ni n sebab ape saya n hubby dok senyum sampai cam tu.. yang pastinya khemah tu warna merah n nampak cam panas sangat je kat situ..(tapi memang panas pon)


Reen pon ade.. lame tak jumpe reen ni.. last jumpe mase reunion SEMAIAN tahun 2008.. mase tu saya ngah pregnant 7 bulan, die plak ngah pregnant 4 bulan 2nd baby die..


Hahh... ni Rostam.. orang panggil tam.. taukey nasik ayam ni.. kat kedai die la shukor ngan wahieda tu 1st time jumpe.. disitu la tempat cinta berputik.. hehhhe.. Medan Selera Bandar Tun Razak Cheras..

Tina pon ade datang ngan anak die.. comel betol.. tembam.. tina ni ngan pregnant 2nd baby die tp lupe plak nak tanye dah bape bulan.. smoge slamat la tina besalin nanti ye..

Ikin si minah kental pon ade.. suke aktiviti lasak die ni.. mengalahkan jantan.. cakap je gunung mane, die mesti dah jejak..

Tak ketinggalan adik ipar saya si paan.. tak boleh lekang ngan hero die si aniq tu..

Kawan2 SEMAIAN yang hadir..


Mamat alan enterprem.. sebab baju die belang oren same ngan warna tema pengantin hari tu..

Dari kiri kapet, awek kapet, kemey n paan..

My family n pengantin.. cam ne nak amek gamba ni, mamat alan asek nak tengok ibu die je..

Hahahha.. hubby saya memang ganas ngan mamat alan.. tapi mate still tengok tepi walaupon muke dah ngadap ke depan.. hehehhe..

Beck a.k.a Bakhtiar n awek die.. tak ingat name awek die ni.. tapi mase saya besalin dulu ade gak dieorang bedua ni datang tengok kat hospital..

Tun n aweknye.. dari dulu pon memang cam tu juge.. tak berubah..

Sesi mendera pengantin.. kene karok.. hohoho..



Layan la pengantin karok ni..

Pas abes karok outdoor shoot plak.. ni antara orang kuat disebalik outdoor shoot tu ye.. hehehhe..

Hehheheh.. sampai senget2 hubby amek gamba pengantin ni..


Jangan main2... sampai 2 photographer.. hehehe..

Dalam bilik plak..


Tiba2 si kecik ni interprame.. hahhaha.. panas.. bukak baju le..

Smoge berbahagia la hendaknye shukor dan wahieda.. kekal hingga ke akhir hayat.. amin..

3 juta comments on "Shukor & Wahieda.."

Noraini on April 20, 2010 7:51 AM said...

Amin.... ujang mmg dah partime amek gamba ke eda? best ni kalo pape event nanti leh la panggil die yek...

Nini dear.. on April 20, 2010 8:36 AM said...

baguih2..ada bakat nih..xpe2..asah pelan2.kalo xcukup pengasah..umah aku ada pengasah pensel,pengasah pisau,batu pengasah..kekeke

eda~ejai on April 20, 2010 10:44 AM said...

anie~part time main2 je.. boleh insyaAllah.

emy~ngah asah la ni.. kang klu tak cukup pengasah aku datang umah ko amek batu asah ye..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez