Powered by Blogger.

Monday, April 26, 2010

Satu Tahun 9 Bulan dan Satu Minggu...


Hari ni genap umo mamat alan setahun 9 bulan dan satu minggu.. pekembangan terbaru gigi geraham blah kanan dah tumbuh atas ngan bawah tapi satu je la.. gigi depan blah atas dah tambah sebatang.. gigi geraham blah kiri pon dah nampak skit macam nak tumbuh..

Dari segi percakapan boleh la skit2.. ajar panggil abah tapi sebut AYAH.. ajar panggil ibu tapi sebut MAMA.. cam ne tu?? saya pon tak tau mane die blaja.. lain yang kitorang aja lain plak bunyi die kuarkan..

Skang ni pantang kalau die dengar lagu Nobody mesti die akan bejoget tegedik2.. pas tu karton Wonder Pet.. kalau die tengah baring pon die sanggup bangun nak sentuh tv konon2nye die boleh pegang la roda bot wonder pet tu.. bile tengok ABC Song kat youtube plak macam dah pandai sangat nak sebut ABC tp kat mulut kuar 'A' 'G' 'G' 'G' 'G' 'G'.. semua huruf bunyi 'G' kecuali 'A'.. hahhaha..

Dua minggu lepas tak tau la ape angin mamat alan, dalam 2 or 3 hari die akan sebut beep beep beep beep beep tanpa henti sambil pusing keliling rumah.. saya ngan hubby memang gelak besar time tu.. nak record pon dah tak sempat sebab asek dok gelak je.. memang lawak btol..

Skarang ni mamat alan dah balik seperti sediakala.. cume kuat gigit baju je.. orang kate klu suke gigit baju ni nak tumbuh gigi.. ye la kot.. mamat alan memang nak tumbuh gigi pon.. cepat2 tumbuh gigi ye nak.. senang nak makan nanti.. tak yah la ibu or abah kunyahkan lagi..

5 juta comments on "Satu Tahun 9 Bulan dan Satu Minggu..."

najwa~ on April 26, 2010 11:05 PM said...

x lama lg pandaila dia bercakap, sampai jenuh nak melayan pertanyaan dia..heheh

eda~ejai on April 26, 2010 11:13 PM said...

heheheh.. nanti tak tau la boleh jawab ke tak ape yang die tanye.. maklom je la budak zaman skarang ni lain ngan kite dulu.. huhuhu..

Nini dear.. on April 26, 2010 11:35 PM said...

btol2...afif mmg dah byk cakap..sampai xterlayan & xterpaham apa yg disebutnye..advance beno..

eda~ejai on April 26, 2010 11:50 PM said...

ye ke emy.. hadoi kene banyak bace buku nampak gayenye ni..

ejai-eda on April 27, 2010 6:39 PM said...

hahahha... beep..beep..beep... sambil undur ke belakang... dah macam reverse keter je. hahaha

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez