Powered by Blogger.

Sunday, October 31, 2010

Lambaian Kaabah Part II..


huhuhu.. gamba dalam camara baru dapat dikeluarkan.. sape yang tak sedey bile abah ngan mak gi haji kan.. tapi ye la, ni sume untuk saham di'sane' juge.. kene pegi bagi yang dah mampu.. tak kan nak simpan duit2 bekepok2 dalam bank.. so elok le dibelanjakan ke jalan yang baik cam gi haji ni..

Persediaan abah ngan mak mase sebelom gi haji ni kebanykkannye my SIL yang tolong.. kak siti wife along yang banyak tolong belikan barang2.. kemas beg sume la.. nama kat beg tu pon kak siti yang tulis.. sejak anak bongsu kak siti dah meninggal tiap minggu kak siti balik.. along pon same sebab nak tengok2 kebon sawit kat blakang kampung tu.. kat bawah ni ade la sikit gamba sebelom abah ngan mak betolak ke kelana jaya..


Beg dan bagasi yang nak di bawak terbang.. beso gile bagasi ni.. ye la dekat sebulan lebih kan kat sane... banyak la barang yang perlu..

Kenderaan yang digunankan untuk ke Kelana Jaya.. Unser en sape ek.. lupe plak name.. tapi yang pastinye ni unser kawan abang man.. (abang man tu abang saya yang no 4)

Beg dah masok dalam kete.. tunggu abah ngan mak je turun dari rumah..

Tak ketinggalan.. my along n my son.. ramai makcik2 saya kate muke my son macam muke my along.. same ke?? ermmm.. kene tarok misai dulu kot baru nampak same.. hehehehhe..

Abah bersalaman dan diberikan kate2 perangsang oleh pakcik rawi..


Suasana jadi sayu sekejap bile azan dilaungkan.. sedey gak time ni.. sempat gak meleleh ayo mate.. yang tepi sekali baju belang2 tu my abang ngah.. die lagi nampak tua dari my along kan.. walaupon abang ngah muda 5 tahun dari along tapi uban die lagi banyak dari along.. hehhehe.. sarjan bersara abang ngah ni.. jgn memain..

Dari kiri pak adam (suami kakak kepada kakak ipar saya), tengah along n yang ujung tu pakcik hassan (adik abah yang bungsu)..
Wat stakat ni ni je gamba yang ade.. gamba kat kelana jaya kat camera my hubby.. nanti ade mase nak kidnap camera tu kejap.. hehhehe..

3 juta comments on "Lambaian Kaabah Part II.."

Nini D.. on October 31, 2010 11:09 AM said...

sob..sob...teringat masa mak,abah aku g haji...memula xmo nangeh..tp...bila dah smpai kompleks tabung haji & diaorg dah nk kene masuk dlm..aku yg plg sakan nangeh...uwaaaaaa!!!!!

eda~ejai on October 31, 2010 11:43 AM said...

tu le.. mule2 kuat lame2 lemah juge.. sedey kan..

MOH KEMBARA on November 02, 2010 2:33 PM said...

Salam, sayuuuu...

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez