Powered by Blogger.

Friday, October 29, 2010

Mari Ke Dapur..


Petang semalam sebelom hubby balik keje hubby dah bagi tau balik rumah trus nak makan.. so saya pon ke dapo la nak masak sambal santan kegemaran hubby.. sambil2 mengupas bawang saya keluarkan dulu lesung batu.. senang nak menumbuk aweh2 sambal santan nanti.. tibe2 my son datang.. macam nak tolong je.. siap kupas bawang soh mamat alan tumbuk.. heheheh..

Tolong ibu ye.. cepat skit masak..

Terok bawang je dulu.. cili kendian.. letak cili kang tepercik kene mate si kecik mau jadi kassim selamat die nanti.. hohoho.. jenoh mamat alan asek menukar tangan je.. kejap kanan kejap kiri.. atenye anak batu tu beso.. berat.. udah2 la tu.. kang lagi lambat bapak ko nak makan.. ibu die kene take over sebab lambat beno nak lumat.. untuk pengetahuan mase my hubby balik pon tak siap masak lagi sebab nunggu mamat alan menumbuk lambat sangat.. pape pon permulaan yang baik.. esok2 boleh soh mamat alan wat sambal blacan plak.. hehhehhe...

5 juta comments on "Mari Ke Dapur.."

DKosongLapan on October 29, 2010 3:28 PM said...

bagoih anak mike Yong....mau menolong mike dekat dapo.......keghoje mike pun jadi senang......

P/S: errr...hadiah mike awok tak pos lagi le....sebab awok nak pos sekali dengan ade hadiah2 lain nak bagi kengkawan lain....takpe ke????

eda~ejai on October 29, 2010 3:47 PM said...

datang angin baik mau le die nolong.. pasey adiah tu tak ngape le.. bile2 pon buleh.. =)

MOH KEMBARA on October 29, 2010 9:58 PM said...

Salam, slalu budak camni bila dah besor dia pandai masak! Bagus tu nanti tak susah dia idup membujang. Kalau sudi ziarah blog teman pulak...pasal kembara dan ada juga pasal masak2! Gemor jugak memasak teman ni.

MOH KEMBARA on October 29, 2010 10:02 PM said...

Salam, tapi cute lah dia tu, pakai kain ha ha!

Nini D.. on November 02, 2010 12:05 PM said...

sama la kita...kalo diaorg yg menolong...keje cepat boleh lambat siap jadinya...

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez