Powered by Blogger.

Tuesday, October 5, 2010

Kembar..


Bile becakap psal anak kembar ni, my hubby la antara orang paling suke skali.. hubby kate kalau dapat anak kembar mesti comel.. sebab ade dua.. dalam perot same2.. kuar same2.. membesar pon same.. bak kate orang sume same la.. lagi2 kalau kembar seiras.. memang la pada parent kembar tu akan cakap yg anak dierang tak same.. tapi bagi orang yang jarang2 jumpe mesti kate same.. btol tak???

Ade jiran kat kg tu kembar gak.. pompuan.. umo muda 2 tahun dari saya.. sorang panggil Mama sorang lagi Lala.. sampai skarang saya tak tau mane satu Mama n mane satu Lala.. nampak cam same je..

Lagi satu cite.. my pren puan Eila.. puan eila ni kawan mase skolah dulu.. die pon ade sepasang kembar gurl.. comel sangat.. seiras plak tu.. saya pon tak kenal mane kakak dan mane adik..

Ni gamba puan Eila n family mase raye lepas.. comel kan twin die.. sorang name sarah, sorang lagi name syifa


kalau korang tengok boleh beza tak??? nampak same je kan.. dierang ni macam cermin..

Ade lagi cite menarik.. semalam saya terjumpe satu blog yang tuan punye blog ni ade anak kembar 3.. hahaaa... salalu dengar kemba ni 2 je kan.. kalau kat luar negara tu biase la dengar kembar 4, 5 atau pon 6.. tapi orang asia cam kite ni ssh la skit nak jumpe.. memang ade tapi jarang la..

Cube tengok gamba ni.. comel giler.. geram tengok bulat btol mate budak2 ni.. hehehhe..

Ni plak mase gamba budak2 ni main pampers train.. macam copy n paste je.. kalau nak tau cite lanjut psal kemba 3 ni, boleh la klik kat http://mamakembar3.blogspot.com banyak cite klakar.. hehehh.. kalau korang bace mesti korang pon akan senyum sorang2.. =)

Berbalik kepada hal dapat anak kembar ni.. saya rase sume tu rezeki dari Allah.. macam saya dapat anak satu ni pon dah bersyukur sangat.. saya rase kalau dapat anak kembar ni kene banyak sabar.. nak jage anak sorang pon rase cam nak tecabut anak tekak, ni plak 3 kan.. keadaan umah lagi la.. kalau anak sorang pon dah sepah, anak 3 mesti 3 kali sepah kot.. hehehhe.. main agak je sebab saya tak de anak kemba.. dari segi perbelanjaan bulanan untuk beli susu n pampers pon mesti boleh tahan gak banyaknye.. permainan pon mesti kene beli 3 gak kan.. kalau tak mesti berebut.. biase la budak2..

Tetapi, boleh bayang tak kalau saya ada tiga orang mamat alan kat rumah yang suke wat benda yang sama dalam satu mase n sangat merisau kan mak bapak die.. sorang Fadhlan Harith, sorang Fadhlan Halim n lagi sorang Fadhlan Hakim... (hahhahha.. tiba2 je name2 tu muncul kat pale otak)

Mungkinkah akan terjadi macam ni???? hahhahah.. ini hanyalah imaginasi si ibu sahaja ye.. hehehe..

nota kaki: time kaseh kat puan eila, puan emy n mamakembar3 coz bg amek gamba nak wat tempek kat blog ni.. time kaseh gak kat my hubby yg amekkn gamba 3 org mamat alan n tolong edit ye.. hehehhe..

4 juta comments on "Kembar.."

ejai-eda on October 05, 2010 2:32 PM said...

hohoho... agak2 bley dak dapat kembo? isk.. senang, sekali je bersalin.. hahahahha

azeila eila on October 05, 2010 2:51 PM said...

hehe...tu yg best tu..ssh time diorg kecik2 je..umo 3 thn da sng ckit...comels! yg last skali tu pun adeh...mati2 aku ingt anak sape la yg manjat tu..ghupe nye si triplet alan! anak yg kembar 3 tu pun comels...

Mama Kembar on October 05, 2010 3:27 PM said...

wahh gambar yg last tu cam heroes mama time aktiviti panjat memanjat lah! hehehe.. betul la hanya parents si kembar je yg dpt bezakan rupa anak anak dia... sbb bila mama tgk tn putri kembar 2 tu nampak muka sama je, tatau beza tp dua dua comel kan. moga moga pasni eda ada rezeki dpt anak kembar :)

eda~ejai on October 05, 2010 3:59 PM said...

anak kemba?? boleh ke dengan ketinggian 150cm ni.. dulu mase pregnant 5 bulan pon kaki dah bengkak2.. tp klu rezeki trime je la.. hehehhe..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez