Powered by Blogger.

Monday, October 18, 2010

Udang + Petai


Bile tengok gamba di atas tiba2 rase teliur.. huhuhu.. dah lame nak cite pasal ni tapi asek tak sempat je.. gamba kat atas tu pon dah lame snap.. saje simpan mane la tau boleh jadi kenang kenangan untuk anak cucu.. hehheeh..

Sambal udang campo petai ni ade sejarahnya.. tiap kali saya masak mesti teringat pasal tu.. nak tau pasal ape?? hehhehe.. sebenarnya beberapa tahun lepas sebelom pegi hospital nak besalin hubby siap masakan sambal udang campo petai.. maklom la kalau lepas besalin kene tunggu lepas pantang la baru dapat makan udang.. sian hubby.. balik keje penat2 pas tu kene masakkan untuk saya.. keadaan saya mase tu tak de la sarat sangat baru 37 minggu tapi bengkak kat kaki memang besa gile..

Tengok je la perbezaan kaki sebelom dah selepas besalin.. kaki macam dah tak larat nak tampong badan..

Ingat lagi mase tu.. lepas je siap makan, malam tu tu juge trus angkot barang2 gi HUKM nak check sebab dah bleeding skit.. risau mase tu kot ade pape jadi kat baby dalam perot walau pon tak rase sakit.. bile check kene tahan plak sebab tekanan darah tinggi yang melampau.. hahhahah.. redho je la.. seb baik boleh besalin normal.. dokto kate kalau cukup 40 minggu kene czer sebab baby mungkin akan lebih besar kalau nak tunggu sampai 40 minggu.. takot denga kene operate ni.. besalin je la.. janji selamat.. hehehhe.. sape2 pon mesti ngeri kan klu cite pasal operate2 ni..

Tu la, tiap kali masak udang + petai ni memang asek ingat time tu.. hubby pon same.. hehhehe.. korang ade makan pape yang best tak sebelom besalin?? kene la lepas geram dulu sebelom berpantang ye dak.. =D

4 juta comments on "Udang + Petai"

Nini D.. on October 19, 2010 10:19 AM said...

kaki ko....takot aku nengoknye..aku dulu xmerasa kaki bengkak...hihihhi

eda~ejai on October 19, 2010 10:53 AM said...

tu yang cam takot nak preg lagi tu.. hehhehe..

ejai_ej on October 19, 2010 10:53 AM said...

huhuhuh... udang ngan petai.. hurm.. skali kener, nak masok bilik air sure kener pakai mask.. hahahahha

eda~ejai on October 19, 2010 11:04 AM said...

harus pakai.. hehehhehe..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez