Powered by Blogger.

Monday, October 4, 2010

Kenduri Umah Pak Ngah..


Seperti mana yang telah diwar2kan di facebook (kawan2 yang ade link ngan saya tau le) weekend lepas saya tiga beranak balik kampong.. ade kenduri kat umah pak ngah (pak cik hubby).. mase mule2 sampai tu nampak cam mendong.. tak lame pas tu ujan plak.. seb baik kejap je.. kalau tak mesti lecak umah pak ngah..

Cam biase la my hubby jd photographer tak bertauliah tiap kali ade kenduri rumah sedara mara.. hehhehe.. sesape nak amek gambo pengantin pon boleh trus contact my hubby ye.. hasil keje tangan my hubby ade kat sini.

Sape budak ni??? hahhaha.. saya pon tak tau.. budak ni ngan bapak die dok semeja ngan saya.. dah tak de meja kosong mase ni.. so dok la skali semeja.. ape yang menarik, budak ni makan pakai tangan kiri okeh!!! kalau makan pakai sudu tapi tangan kiri tu saya boleh terima lagi.. tapi kalau makan pakai tangan dan gune tangan kiri cam ne plak tu ek.. semoga bapak budak ni peka la ngan tabiat anak die..

Mamat alan plak sebok nak makan coki2.. sabo je la..

Bile die tangok ramai orang makan nasik mamat alan pon sebok la nak mkn nasik gak.. meraung2 nak mintak makan.. wat malu je.. bile dah bagi makan tak abes plak.. nasik tak nak makan.. nak ayam je.. kalau pandai kunyah tak pe la.. ni gigi geraham pon tak abes kuar lagi.. sabo je la..

Dalam kol 1 petang pengantin laki dah sampai.. ni la menantu baru pak ngah.. orang sungai buloh.. hehehhe..

Ni plak fatimah anak pak ngah..


Ni plak photographer rasmi pengantin..

Sama cantek, sama comey, sama padan.. fatimah ni study lagi.. dan buat pengetahuan kawan2 hari ni dia ade exam.. final tak abes lagi.. pak ngah dapat panggilan haji.. tu pasal fatimah ni pak ngah kawen kan awal.. nanti tak de la banyak sangat pak ngah pikir macam2 kat tanah suci.. selamat menempoh alam rumahtangga.. semoga berkekalan la hendaknye.. aminn..

Pengantin lame dan pengantin baru.. pak ngah ngan mak ngah begambo ngan pengantin..

Lasty my MIL ngan mamat alan.. hehhehheh..

2 juta comments on "Kenduri Umah Pak Ngah.."

Nini D.. on October 05, 2010 1:29 PM said...

mat alan...mat alan...bila gigi nak keluor nih....gigi afif udah penoh sampai ke belakang....

ejai-eda on October 05, 2010 2:21 PM said...

mamat alan simpan gigi buat backup.. die kuarkan bila time diperlukan ajer.. errr.. agak2 la.. biler la time die nak kuarkan gigi die tu ek.. huhuhu

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez