Powered by Blogger.

Sunday, October 10, 2010

Masih Demam..


Keadaan mamat alan yang masih demam membuatkan saya n hubby risau.. ubat dah bagi tapi kejap je kebah.. malam semalam dah siap iron baju, packing barang2 mamat alan sebab dah plan nak pegi Sungai Udang, Melaka.. ade kenduri aqiqah putera kedua Lat n Ewa.. so cancel la plan tu.. kene la jaga mamat alan kat umah.. tak boleh lekang.. asek nak mengempeng je..

Setelah bagi ubat yang kat rumah ni cam tak bape nak jalan, kitorang kene gak gi klinik..

Cam ni rupe keadaan mamat alan mase kat klinik semalam.. menempek je.. pening sangat la kot.. batok seseme n badan yang panas..

Dokto kate badan mamat alan memang panas.. Cocok ubat bontot pas tu dapat la bekalan ubat untuk mamat alan..

Dapat 4 botol ubat skali gus.. ubat demam, seseme, batok ngan antibiotik yang kene makan bagi habis..

Malam tadi pon dok merengek2 je.. dah lap2 badan die ngan tuala basah pon panas balik.. kepala pon dah tarok tuala basah.. memang tak cukup tido malam tadi..

Gamba ni saya amek pagi tadi.. dah siap mandi, bagi makan bubur n bagi makan ubat, mamat alan pon dah macam lalok je.. tengok je la keadaan tilam ngan bantal yang tak besarung tu.. sume dah tanggal sebab kene muntah mamat alan..

Hari ni pon sepatotnye ade kenduri kat Sungai Buloh.. nak anta pengantin ke rumah blah lelaki.. tak dapat la join Pak Ngah n family mengantar Fatimah.. doa dari jauh je la.. tak kan nak pegi gak dengan keadaan mamat alan yang cam ni kan..

Semasa blog ini ditulis kelihatan mamat alan dah boleh bangun amek kereta mainan die.. bangun kejap amek kerete pas tu baring balik sambil tolak dan tarik kereta.. harap cepat la anak ibu baik demam.. skang ni ibu ngan abah die plak cam nak bejangkit dari die.. ibu n abah die dah start batok2.. uhuk.. uhuk.. kene minom banyak air ni.. kene la betindak sebelom melarat.. uhuk.. uhuk.. =(

5 juta comments on "Masih Demam.."

~najwa~ on October 10, 2010 8:54 PM said...

sian mamat alan..cepat2 baik tau..

eda~ejai on October 10, 2010 10:39 PM said...

ibu ngan abah die pon sian gak.. masing2 dah sakit tekak ngan mate dah berair2.. huhuhu.. mamat alan plak kene jage ibu n abah die pas ni.. hehhe..

ejai-eda on October 11, 2010 11:52 AM said...

kalo mamat alan yg jaga abah ngan ibu die sure la haru....

azeila eila on October 11, 2010 1:13 PM said...

siannye dia..melepek je dah rupenye..sarah xbaik2 lg batuk

Nini D.. on October 12, 2010 11:01 AM said...

ni demam nak tukar perangai nih...
batuk?..emm..aku dah seminggu batuk xbaik...dapat dari amat afif...
jgn lupa mkn ubat ye..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez