Powered by Blogger.

Wednesday, November 30, 2011

Wong Solo..


Photobucket

Weekend lepas.. makan di Wong Solo Ampang setelah 2 minggu tak keluar rumah.. caye ke aku tak kuar rumah 2 minggu??? haaa... tepu pale otak weh..

Photobucket

Carik port tepi.. boleh duduk lantai sambil besila.. hasnaa pon aku baringkan kat lantai beralaskan lapik tempat duduk.. kalau nak duduk kat kusi pon boleh cume susah skit la nak makan sambil pegang hasnaa..

Photobucket

Niat datang nak makan ayam penyet.. seumo idop belom penah aku makan ayam penyet.. lagi pon kononnye mase sebelom besalin ari tu nak makan tapi tak sempat.. bile dah sampai sane tukar plak amek ayam bakar.. satu set tu ade sepotong tauhu goreng, tempe, salad, timun ngan sambal terong.. tu je.. so kering.. payah nak telan.. tambah ngan sup sayo.. hohohooh.. tambah lagi ngan baby kailan.. konyang porut den.. sambal die tu mr ejai kate pedas.. bile aku makan biase je..


Antara name air yang aku ingat kat situ 'Soda Gembira' ngan air 'Poligami'.. hahhahah.. name tak boleh blah.. bunyik cam best je kan Soda Gembira tu.. sape yang minom pasti gumbira.. hahahh.. Soda Gembira adalah air sirap bandong.. hohooho.. air Poligami plak adalah air Mangga.. aku tak tau la pasal ape die tarok name pelik2.. ape la salahnye tuleh air sirap bandong ngan air mangga.. tak de la orang kompius..












Nota kaki~petang tu hasnaa kene cirit birit sebab aku makan sambal terong.. sejak bf baby ni aku dah kene kurangkan makan pedas.. makan tak pedas tak syok beb..



6 juta comments on "Wong Solo.."

ZSqueenbee on November 30, 2011 5:21 PM said...

lmenyeeee xberwong solo..hhu..sodap!!

Nini D.. on November 30, 2011 9:42 PM said...

aku dulu setahun lebih "puasa" minum teh..sampai lupa rasa teh macam mana..

eda_ej on November 30, 2011 9:46 PM said...

ZSqueenbee~1st time pegi makan kat sini.. pegi sebulan skali boleh le..

eda_ej on November 30, 2011 9:47 PM said...

emy~aku harap aku maseh kenal rase pedas tu cam ne.. huhuhu...

afzan on December 01, 2011 9:29 AM said...

air poligami? ok jgn bagi ejai minum!

Miss Tasantek on December 01, 2011 5:12 PM said...

ahaha..sha penah makan kat sini dengan family tunang (ehem. time tunang masa tu)
adik ipar sha kata, "ayam ni kak, macam kena langgar lori kt depan tu je" hahahaha...
memang terong balado die pedas sikit. tapi syok ah :)

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez