Powered by Blogger.

Friday, November 18, 2011

Misi Membotakkan Si Gadis..


Cam biase la, baby baru lahir memang akan dibotakkan kan.. mase harith dulu aku cam sayang je nak botakkan die.. alasan aku kesian takot die sejuk.. tapi kene botak juge..


Time hasnaa ni aku dah cam tak heran sangat.. tak de pon rase kesian takot die sejuk.. biar la botak.. bukan tak tumbuh pon rambut die nanti.. lagi pon pada aku botak ni bagus gak sebab segala daki2 yang melekat kat kepala baby itu boleh ilang.. kalau tak cukur memang tak nampak pon daki2 tu sume..


Misi membotakkan kepala anak dara aku dah selamat berlangsung hari sabtu lepas bersamaan dengan hari ke 45 usianya.. dah abes pantang baru nak cukur.. ni kire entry tertunggak juge la.. hehhehe.. gile malas aku nak upload gambar dari camera..


Photobucket

Cam ni la rupe hasnaa sebelom kene botak.. rambut die tak de la tebal sangat pon.. lebih kurang cam harith gak dulu..

Photobucket


Sesi nak menggondol sudah bermula.. ingat senang.. rupe2nye tak semudah yang disangka.. mr ejai yang cukurkan.. aku tolong pegang aje..

Photobucket


Cam ni la keadaan hasnaa time cukur ari tu.. sebok nak lintas jalan.. tengok kanan kiri tak abes2..


Setelah bertungkus lumus berhempas pulas akhirnya botak juge..

Photobucket

Walau pon tak licin sangat tapi ni pon kire ok la.. nampak la segala daki2 kat kulit kepala die.. bile mandi tarok syampoo skali kat kepala baru la bersih sume..








Nota kaki~agak2 raye taun depan dah boleh wat tocang ke tak ek.. hehehhe..



4 juta comments on "Misi Membotakkan Si Gadis.."

Nini D.. on November 19, 2011 11:53 AM said...

raya tahun depan ko buat rambuut "pacak" la utk Hasnaa..baru ensem!

eda_ej on November 20, 2011 12:15 AM said...

hahahha.. tu la.. aku ingat nak wat cam tu.. nak kene beli jel nih kasi pacak2..

Miss Tasantek on November 21, 2011 5:58 PM said...

alalala..hasnaa...
kak..jangan setup rambut pacak. setuplah rambut toncet :) kikiki...kate baby gegurl :)

eda_ej on November 23, 2011 11:59 AM said...

omak dio ni maleh bona nak carik eseseri palo.. sobab eh dolu omak dio ni pon tak ponah rambut panjang wat toncet.. hohoho..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez