Powered by Blogger.

Friday, November 25, 2011

Dah Naik..


Photobucket


Ni gamba penimbang yang aku timbang malam tadi.. 46kg sudah.. tu pon cam nak cecah 47.. 46kg ni berat aku mase form 5.. dulu tiap kali balik dari asrama mesti aku singgah Fajar telok intan.. jalan2 cuci mata sambil menimbang berat.. naik form 6 turun lagi sampai 41kg sebab susah ati buah ati jauh.. huhuhu..


46kg ni sebenarnye dah naik.. mase sebelom besalin ari tu 51kg.. mase dalam pantang dapat turun sampai 44kg.. sebelom pregnant 41kg.. tapi skarang dah 46kg.. huhuhu.. patot la skang ni aku rase aku kuat sangat melantak.. cepat sangat abes segala makanan kat rumah ni.. asek lapo je manjang.. tapi ok la kot berat 46kg ni.. harap tak de la nampak katek sangat dengan tahap ketinggian aku yang tak bape tinggi ni.. kang kalo ringan sangat boleh terbang plak bile kene tiup angin.. huhuhu...







16 juta comments on "Dah Naik.."

Nini D.. on November 25, 2011 9:31 AM said...

huuiiissshhh...xde la berat pon...

ko congakkan sikit berat aku tolak berat ko....
60-46...ko tengok byk mana beratnya aku dari ko...
sadiss!!!!

eda_ej on November 25, 2011 10:06 AM said...

ko tinggi tak pe.. aku pendek.. kang nampak katek.. huhuhu..

Miss Tasantek on November 25, 2011 1:41 PM said...

before pregnant sha hanya 39kg :)
now sudah 35 weeks baru 50kg.
untuk cecah berat ini sha kena carry baby. kalau tidak...dari skolah sampai kahwin berat menten je 39-40kg. nak naik 41kg sungguh2 susah. hahahaha..

Anaa on November 25, 2011 2:05 PM said...

wuiih,.. tu dah kurus keding dah tu eda.. sat lagi kalo turun takut tinggal tulang belulang.. kekeke..

eda_ej on November 25, 2011 4:05 PM said...

sha~hohooh.. kamu sangat kurus.. lepas besalin nnt boleh kurus balik.. hehehhe..

eda_ej on November 25, 2011 4:06 PM said...

Anaa~berat same mase form 5.. tp hubby kate mae form 5 dulu pipi tembam, skang dah cengkong.. rupe2nye tembam tu dah turun ke tempat lain.. hehhee..

~najwa~ on November 25, 2011 8:45 PM said...

knajwa dah tak ingat langsung waktu bila berat ni 40-an. macam tak de dalam kamus je, haha...
skrg nak cecah 50an pun macam perlu datang keajaiban, haha

eda_ej on November 25, 2011 9:56 PM said...

kak najwa~dah boleh pakai baju yang mak metua bagi pon dah cukup bagus tu.. hehehhe..

afzan on November 26, 2011 8:52 AM said...

peh ni kira berat golongan anak dara sunti la ni ek? kalau geng mak-mak biasanya dah 50++

Fieza on November 28, 2011 1:05 PM said...

ok la tu eda....xla berat sgt...berape tinggi?lapo tu biase la sbb eda bf bby kn....;-)

wahida on November 29, 2011 10:31 AM said...

ya Allah...ringannya....sungguh aku jeles...huhu...

eda_ej on November 29, 2011 10:32 AM said...

Afzan~kalau dah masok 50++ takot kaki bengkak plak kang.. kaki kecik.. takot tak mampu nak tampong berat badan je.. hehhee.

eda_ej on November 29, 2011 10:33 AM said...

fieza~tinggi same ngan mila jirin.. huuhu..

eda_ej on November 29, 2011 10:34 AM said...

wahida~ni pon dah berat... tp ok la kot..

neyza mokhtar on November 30, 2011 2:47 PM said...

alahai sikitnye naik..mai la tambh lagi..boleh gang ngan aku.hahaha..(senang ati beno rupenyer aku :P )

eda_ej on November 30, 2011 5:32 PM said...

niza~sikit ye... banyak ni.. bile nak bg adik kat irfan??? hehhehe..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez