Powered by Blogger.

Thursday, September 15, 2011

Tunggu Dan Tunggu..


Minggu ni dah 37 minggu usia kandungan dalam perot.. kalau ikot sejarah harith dulu dah besalin aku.. mase mengandungkan harith, mase 5 bulan kaki dah bengkak2.. bp pon mencanak2.. alhamdulillah pregnant kali ni tak seteruk dulu.. dan bp untuk pregnant kali ni pon sedang2 aje..


Bile dah masok minggu ke 37 ni aku rase cam tunggu ari je nak besalin.. setiap hari aku cam tetunggu2.. setiap hari aku cam tertanye2.. ari ni ke aku nak beranak??? kalau nak ikot memang la due lambat lagi.. ade lagi 3 minggu.. tapi bile mengenangkan dulu harith 37 minggu pon boleh besalin, maka aku haruslah berjaga2.. takot la plak bile kenang balik cam ne rupa labour room tu... huhuhu.. sebenarnye tak de la seram sangat, tapi bile dah ujung2 ni macam2 pikir.. mungkin mende ni biase kot..


Aku rase skang ni ramai kawan2 aku yang tengah pregnant.. kebanyakannye anak no 2.. kawan2 mase form 6 dulu campo aku 4 orang yang pregnant.. aku, nyah, lin ngan ira.. ira anak 1st.. cam ne la agaknye dierang.. kawan2 skolah teknik yang aku tau jue.. tengah tunggu ari gak cam aku rasenye.. diana a.k.a donat (kawan SEMAJA) pon pregnant.. amai, fiza samate n ezreen tak ketingalan.. tak lupe gak kat kawan2 yang dah selamat besalin, along baisyah (kawan sedorm kat teknik), shima (membe sekantoi tak pegi prep), kak najwa (rakan seangkatan KOOP asrama SEMAJA), anom (class mate teknik) ngan ewa (class mate mr ejai time kat poly).. tahun ni tahun menambah anak agaknye.. huhuhu.. termasuk la aku.. hehehehhe..


Photobucket


Ni lin.. die sorang je yang aku terjumpe mase kat kg ari tu.. class mate form 6.. tu pon tejumpe kat billion hutan melintang.. due date die lebih kurang aku je.. so tunggu je la sape yang besalin dulu.. hehehe..


Bile cite pasal nesting, aku rase tak abes2.. selagi belom besalin ade je barang nak dibeli dan teringin nak beli.. hehheh.. napsu je sume tu.. barang2 yang nak bawak ke spital alhamdulillah dah settle masuk dalam beg.. barang2 keperluan baby rase nak nak tambah lagi.. huhuhu.. kelambu baby pon tak de ni.. cam ne nak pantang kat kampung nanti.. harith punye dulu ade kat kampung.. bile jumpe balik dah abes kene makan tikus ngan lipas.. lobang sane sini.. tengok la weekend ni kalau rajin pegi la membeli belah kejap.. huhuhu.. sempat lagi ke nak membeli belah ni?? huishh.. kat pale otak ni macam2 nak.. tapi bile kenang balik wat pe beli macam2 tapi tak pakai..


Tengah orang lain sebok2 mengemas budak ni dok plak dalam tudung saji..


Photobucket


Ni pon kire nesting gak ke?? dah macam anak burung dok sarang die je.. (logo nestle).. hahahhaha..



9 juta comments on "Tunggu Dan Tunggu.."

ereen on September 15, 2011 8:34 PM said...

perh eda.. ko tunggu hari yer..
agaknya miss gadis didalam perot ko tu..
tu sbb tak bersalin lagi..
lain ank lain ragam hahahha
aku dah dapat date utk admit..
38 weeks kene admit..
insya allah anak aku bakal keluar pada 11/10/11
amacam...

Faaein Talip Roy on September 15, 2011 8:56 PM said...

perghh.. tgh tunggu ari je tu.. jangan buat kerje berat2 sis..

bila tengok pic anak sis tu.. teringat masa sy kecik2 dulu.. macam tu jugaklah sy buat.. siap masing pusing2 lagi.. hihihi...

PUANSTOBERI on September 15, 2011 10:04 PM said...

so cute la mamat alan. hihi.

eda_ej on September 15, 2011 10:50 PM said...

ereen~ko kene operate ke hape??

FTR~hehehe.. budak2 memang suke masok dalam tudung saji kot..

kak ida~huh.. cute la sangat.. comot ade le..

~najwa~ on September 16, 2011 3:52 AM said...

org kata kalau lambat keluar tu memang baby girl (macam Tasneem,lambat).

Insyaallah, untuk kali ke2, pasti senang hadapi kelahiran, terasa pushing pun pandai, sekejap je. (mana tak sekejap, tak amik epidural, macam nak pecah perut, haha, nak taknak kena keluarkan cepat2.) Dont worry eh, berdoa byk2.

bole je lg nak shopping, ok lagi tuu ;)))


~eda, bgtau lah girl ke boy, bole aunty najwa shopping selai dua utk adik baby ni......

ereen on September 16, 2011 11:37 PM said...

eda...

Aku memang kene operate jer..
Masalah diabetes yang tak dapat dielakkan.. ni ler kalo dah keturunan punya penyakit.. redha jer
kalo tak keluar tanda atau sakit memang akan operate pada 11/10/11
tapi kalo udah sakit idak tunggu tarikh itu ler..

eda_ej on September 17, 2011 4:32 PM said...

kak najwa~baby 2nd ni lambat ek.. huhuhu.. harap2 mudah le nak meneran nanti.. dulu tak pandai teran.. hehehhe..

ereen~lorr.. ko ade koncing maneh yo?? masalah gak nih.. bagus gak dapat tau bile nak branak.. tak de la tetunggu2.. =D

Miss Tasantek on September 19, 2011 9:05 AM said...

kak, selagi tak besalin update tau. kikiki...

eda_ej on September 19, 2011 10:19 AM said...

tasa~insyaAllah.. kalau ade mase hari2 nak update.. =D

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez