Powered by Blogger.

Wednesday, September 21, 2011

38 Minggu..


Photobucket

Minggu ni dah 38 minggu.. masih menunggu dan menunggu..


Ingat malam tadi nak pegi spital dah.. sebab start dari malam semalam dah sakit sampai la semalam.. tapi rupe2nye aku kompius antara sakit perot nak besalin ngan sakit kene cirit birit.. malam semalam memang rase tak lalu nak wat pape.. perot rase lapar.. tapi cume larat telan nesvita je.. tu pon macam nak kene tendang balik dari perot.. try minom susu pon cume larat telan separuh.. bile baring rase nak sedawa tapi sebenarnye tak.. rase nak muntah.. tak lame pas tu abes sume isi perot keluar.. sampai bepeloh2..


Walaupon semalam rase tak larat sangat, tapi karenah abang kecik kat rumah ni kene layan juge.. dugaan.. kalau harith nak ajak ibu die main, aku cume cakap "ibu sakit".. pas tu elok plak die main sdirik.. paling kuat pon die soh wat susu ngan suap makan je.. part nak buat susu pon rase cam tak lalu je.. si ibu yang hanya mampu baring ni jenoh gak nak bangun pegi dapo sambil jalan tekengkang2 nak buat susu anak..


Hari ni rase cam gagah la skit dari semalam.. harap masih boleh bertahan sekurang2nye sampai hari jumaat nanti.. sian gak kat mr ejai sebab die ade meeting sampai hari jumaat ni.. harap baby ni paham la keadaan abah die..


Skang ni nak bediri lame skit kat dapo pon cam dah rase sakit pinggang.. risau kalau tibe2 baby tak sabar2 nak keluar tanpa abahnya di sisi ibu.. huhuhu.. pikir yang baik2 je la ek..

14 juta comments on "38 Minggu.."

ejai_ej on September 21, 2011 2:37 PM said...

uish... jgn kuar dulu baby... tunggu abah abes mtg ek.. huhuhu..

eda_ej on September 21, 2011 2:38 PM said...

harap baby paham.. huhuhu..

PUANSTOBERI on September 21, 2011 2:41 PM said...

haa..... lama tak napak, igt adik harith da kuar.

kekda doakan yg bebaik je yer utk eda. Semoga slmt semenya :))

eda_ej on September 21, 2011 2:56 PM said...

belom kuar lagi.. smalam tak larat bangun tu pasal tak update.. hehhehe..

Mama ArinArishArdini on September 21, 2011 4:36 PM said...

wahhh..xlama lg tu..tp pengalaman aku, 40w pn still keje lg...smpila yg ke-3 39w aku keje gk lagi...xpe..kuatkan semangat..doa byk2 k..gud luck!

eda_ej on September 21, 2011 4:38 PM said...

aku bukan ape, sbb dulu 37 minggu dah keluar so skang ni start 37 minggu aku tunggu je.. takot pape jadi kang susah.. pape pon time kaseh ye..

~najwa~ on September 21, 2011 4:51 PM said...

tula, dah 2 hari diam, ingatkan dah bersalin, huhu.


sabar ek...lama mana dia nak dok dalam perut tu, heheh. (tapi jgn keluar dulu kalau ibu tinggal sorg kat rumah ye baby ;)))

eda_ej on September 21, 2011 4:58 PM said...

huhuhu.. kalau nak keluar kat rumah agak2 abang harith boleh jadi bidan tak??? hehehheh...

Faaein Talip Roy on September 21, 2011 6:07 PM said...

semoga selamatlah sis eda.. doa banyak2 pada-Nya.. =)

eda_ej on September 21, 2011 6:27 PM said...

ye.. insyaAllah.. time kaseh FTR =D

eda_ej on September 21, 2011 6:27 PM said...
This comment has been removed by the author.
Miss Tasantek on September 22, 2011 8:35 AM said...

sha ingat akak dah masuk spital ...hahah..
sabar kak.semoga semuanya selamat :)

firna on September 22, 2011 9:13 AM said...

Penantian satu penyeksaan. Harap bersabar ye cik. Insyallah semuanya selamat.

eda_ej on September 22, 2011 11:54 AM said...

sha~belom lagi.. sabo ye..

mama~ni belom sekse lagi.. tunggu la bile dah sakit kang, time tu baru betol penantian tu satu penyeksaan.. huhuhu..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez