Powered by Blogger.

Monday, September 12, 2011

Bila Pintu Driver Tak Boleh Bukak..


Bile pintu driver tak boleh bukak ape korang akan buat?? masok ikot tingkap?? hahhaha.. Pagi sabtu lepas mase kitorang nak belepas ke putrajaya kejadian ini lah yang berlaku.. mase driver (opkos la mr ejai kan) nak masuk kete boleh bukak.. bile time kitorang nak singgah bersarapan roti canai sekeping due, time tu udah tak boleh bukak.. jenoh try bukak dari belah dalam dan luar tetap juge tak boleh.. last2 mr ejai kene keluar dari tempat duduk penumpang blah kiri.. tak ke haru namenye tu..


Sesi memeningkan kepale pon bermula.. tak pernah jadi cam ni.. seperti yang diceritakan pada entry sebelom ini, kitorang gerak awal dari rumah paan sebab nak betolkan pintu kete.. kalau tak memang nak balik malam je.. 


Pusing punye pusing jumpe la satu kedai ni.. seb baik boleh buat..


Photobucket


Kerja2 penggodekan pintu kete.. tak tau la ape yang tak kene.. spring dalam tu putus kot..


Photobucket


Abang kecik ni sengeh manjang.. dah siap mandi sume kat rumah paan.. nampak cam baik je.. tapi sebenarnye asek nak berlari je ke hulu ke hilir.. kalau boleh satu bengkel tu die nak tawaf..


Photobucket


Akhirnye berjaya juge pintu driver ni dibukak.. dan beberapa keping lime ploh hengget terbang sebab nak kene ganti mende alah yang kat dalam pintu tu.. idak le tau ape ke namenye.. itu pon lame gile nak siap.. dekat kol 8 malam baru ok.. seb baik bengkel ni dekat ngan shell.. dapat le menumpang solat kat shell tu..






Harap pas ni tak de la jadi lagi cam ni.. 







6 juta comments on "Bila Pintu Driver Tak Boleh Bukak.."

PUANSTOBERI on September 12, 2011 10:36 PM said...

hihi. kekda penah jadi camni. tp bleh la bkk dari dlm. dari luar je tk bleh. lps tu, dia leh jangkit lak ngan pintu sebelah.
mmg makan beratus gak la hanya kerana 'engsel pintu' tu. huhu :D

eda_ej on September 13, 2011 9:04 AM said...

kalau die main jangkit2 tu yang lagi payah.. saje je nak menerbangkan duit.. kalau duit boleh kutip tepi jalan tak pe la.. huhuhu..

Nini D.. on September 13, 2011 10:00 AM said...

haru..haru..

tu namanya kereta dah bagi signal suh tukar baru ;)

eda_ej on September 13, 2011 10:10 AM said...

sonok juge kan kalo dapat kete baru.. hehhehe.. kene tye big boss dulu la nampak gaye nih.. =D

firna on September 13, 2011 2:13 PM said...

aku pun penah jadi cam ni. mase blk kampung raya. kene la bukak dari pintu penumpang sebelah. Hook kat bahagian dalam patah. tu yang tak boleh bukak. Melayang jugak la 100 lbh.

eda_ej on September 13, 2011 2:22 PM said...

itu le.. orang nengok gelak aje.. tuan badan yang menanggung ni dah separoh gile..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez