Powered by Blogger.

Thursday, February 10, 2011

Siap Satu Projek..


Pagi tadi aku dapat penyiapkan projek yang terbengkalai.. aku start buat projek ni mase sebelom balik kampung cuti raye cina ari tu.. dari hari isnin lepas nak sambung buat tapi asek tangguh je.. malas betol.. hari ni pagi2 bute lepas solat subuh bukak MHI, buat air kopi n mule menjait.. mimpi ape agaknye aku malam tadi ek.. hehehe..

Gamba ni mase nak ukur kain.. amek gamba sebelom cuti raye cina..

Ni la corak die.. sebenarnye kain ni kain lebih buat langsir..


Dah siap ukur kain.. mase untuk memotong..



Jadi le cenggini.. aku pon dah tak ingat bape ukuran panjang ngan lebar die.. kalo nak tau kene bukak kitab balik nih.. hehehhe..

Pas tu tarok zip.. time tarok sebelah zip ni senang.. jait je..

Tapi bile nak jait yang lagi sebelah tu menang tegeliat jari.. sebab mende ni kecik.. kalo beso senang le kot..
Mule2 tu aku wat 2 pesen.. nak mintak tuan punye bekas syiling ni pilih mane yang bekenan..

1st cam ni.. comey kan.. tapi die kecik sangat..

2nd aku wat yang cam ni plak.. dua2 patern ni aku tunjuk kat chu.. mende ni sebenarnye chu punye.. nak bagi kat orang marhaban mase kenduri kawen si apis bulan mei nanti katenye.. chu kenan yang 2nd tu.. die kate beso sikit.. boleh muat hp, ic, duit dll.. aku ikot aje..

Disebabkan sebelom cuti ari tu aku dah siap jait sume zip, makanye senang la koje aku pagi tadi.. jait kanan kiri ngan tarok tempat gantong tu je..

Taraaa... dah siap.. tapi bukan satu, bukan dua, tapi..

Ade dua puluh dua bijik bekas syiling yang dah selamat aku siapkan.. alhamdulillahh.. siap juge.. dah boleh la anto kat chu.. tapi ari tu chu ade pesan kate nak tambah lagi 12 bijik.. nape 12 bijik?? bukan 10 or bukan 20?? 12 sebab kalo beli zip, satu plastik tu ade 12 je zipnye.. huhuhu.. so kene ikot le bape bilangan zip yang chu nak bagi kang.. kain lebih ari tu ade lagi.. cukup le kot..

Lega betol rasenye bile dah siap amanah yang orang bagi ni.. jait manik baju bakal menantu chu je yang belom siap lagi.. memerlukan tahap kesabaran yang amat tinggi sebab skarang ni mood malas.. rase cam nak melembekkan satu badan macam sotong.. makan pon kalo boleh nak orang yang suapkan.. malas gile kan..

11 juta comments on "Siap Satu Projek.."

Nini D.. on February 10, 2011 9:26 PM said...

ko xnak buatkan utk aku ker??

a'in fajar on February 10, 2011 10:11 PM said...

mmm comel, ku lg suka yg 1st comel..
aku nyer yg bag mekup tu jgn lupe.aku toi2 nk

a'in fajar on February 10, 2011 10:11 PM said...

mmm comel, ku lg suka yg 1st comel..
aku nyer yg bag mekup tu jgn lupe.aku toi2 nk

eda_ej on February 10, 2011 10:39 PM said...

emy~nanti aku watkan utk ko ye.. ni sume kain ngan zip sume dari chu..

ain~kain belom beli le.. nanti aku carik wane ungu tok ko ye..

~najwa~ on February 10, 2011 10:44 PM said...

kak najwa suka yg 1st tu lagi... cute

eda_ej on February 10, 2011 11:14 PM said...

customer is always right.. atenye ikot aje le..

shima on February 11, 2011 10:07 AM said...

comeiii..klu bg aku 1 lg comeii :D

ejai_ej on February 11, 2011 11:08 AM said...

hohoho... semua pilih no 1. abang pon pilih no.1 gak la.. hahahhaha

eda_ej on February 11, 2011 11:29 AM said...

huhuhu.. sume suke yg 1st..

the warna by ellnani on February 11, 2011 1:28 PM said...

sy pilih no.3..huhu..nnt bg design..ade berani??

neyza mokhtar on February 11, 2011 9:54 PM said...

mmg la..yg 1st lagi lawo..yg 2nd tu utk jiwa2 veteren sesuai sokmo..huhu..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez