Powered by Blogger.

Saturday, February 26, 2011

Hari Bermotor..


Hari ini dalam sejarah.. tak pernah rasenye hubby bawak aku ngan mamat alan jalan2 kuar pusing kolumpo naik moto.. sebelom ni pon paling jauh naik moto pagi klinik kesihatan kat batu 9 tu.. itu la paling jauh.. tapi kali ni lain plak..

(mase ni baru nak gerak.. mamat alan ade tesepit kat tengah2.. heheheh)

Dekat kol 11 pagi tadi siap bagi mamat alan makan sume kitorang gerak dari rumah ke jalan TAR.. beli labuci baju pengantin tu.. dah seminggu keje aku tebengkalai.. bukan tak de kedai yang dekat tapi takot tak de yang same plak labuci tu kang..

Kejap je.. pas tu pegi tesco extra taman midah carik pampes budak kecik ni.. beli la 2 paket.. huh.. jenoh weh nak bawak pampes 2 paket naik moto dengan muatan 3 orang nih.. perjalanan harus diteruskan..

Susu mamat alan kene beli gak.. disebabkan kat tesco extra susu agak mahal skit, so hubby cadangkan pegi ke carrefour tun hussein onn.. tapi tak kan la nak bawak pampes skali kan.. patah balik ke taman segar.. letak pampes kat kete.. tapi kete kat workshop.. seb baik workshop buka ari ni.. malas nak naik rumah..

Sambung perjalanan ke carrefour.. seb baik susu murah.. beli la 3 paket.. sementara nak sampai ke carrefour mamat alan dah tido kat atas moto.. ni cuba nasib je nih.. tak pernah bawak mamat alan jalan jauh2 naik moto.. risau gak takot die tak bley nak behave.. alhamdulillah die tak buat perangai.. balik dari carefour singgah pejabat pos alam damai renew lesen.. lesen sape?? lesen hubby ngan aku le.. lesen hubby mati esok.. aku punye dari bulan 12 tahun lepas dah mati.. tak sedar la.. rajin sangat drive sampai lesen mati pon tak prasan.. hehehhe..

Mase ni plak singgah kejap kat petronas sebelom sampai ke carrefour.. harus dipegang kepala budak ni.. dah telentok2..

Mase sampai kat carrefour die tido.. dah kuar pon tido gak.. tak de beli barang pon.. beli susu je..

Balik dari pejabat pos pegi balik workshop amek pempes.. borak2 jap ngan tokey tu soh siapkan cepat n terus balik.. sakit segale tulang sebab dah lame tak naik moto jauh2..

Kenape ngan kete? kete tak bley start.. hubby kate kete tu power valve bocor.. aku pon tak tau ape ke bendenye tu.. hehheeh.. mungkin sebab tu la kot bateri kete tu slalu sangat kong agaknye..

Notakaki~hari ni dapat la rase macam mane orang yang tak de kete.. bepanas atas moto.. tak lupe gak orang2 yang naik kete besau tengok kitorang pegi beli barang banyak2 sambil bawak anak.. nampak sangat muke dierang tu kesian kat kitorang.. huhuhu..

6 juta comments on "Hari Bermotor.."

~najwa~ on February 27, 2011 8:59 AM said...

agaknya berpanas tu yg buat mamat alan lembik...alala..sian dia..

eda_ej on February 27, 2011 9:37 AM said...

tetengah panas tu die suke je.. siap nyanyi2.. kire one sampai ten.. tepok2 tangan.. die tido sebab memang time die tido kot..

Nini D.. on February 27, 2011 10:05 AM said...

aku selalu gediks nak naik motor dgn laki aku...xkesahla g memana pon...TAPI....dia aje yg xsuka bwk aku naik motor...nyampah!!!!

eda_ej on February 27, 2011 10:34 AM said...

kalo naik bedue je tak pe.. boleh duduk dekat2.. kalo ade insan ditengah tu yang payah skit..

neyza mokhtar on February 27, 2011 11:35 AM said...

dulu2 naik be2...sekarang naik ber3..oh romantika de' amor..huhu

eda_ej on February 27, 2011 2:40 PM said...

hahahha.. sangat romantik you.. =D

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez