Powered by Blogger.

Tuesday, November 30, 2010

Taman Botani Lagi??


Hari ahad lepas.. sedang orang lain berasak2 ke MAHA, kami pulak lajakkan perjalanan ke putrajaya.. pegi taman botani.. taman botani lagi??? hahahhaha.. tak de tempat lain ke nak pegi??? tapi ade kelainannye pegi kali ni.. kali ni pegi ngan lat, ewa n kids.. huhuhu.. pegi naik satu kete je.. jimat duit minyak.. sambil2 tu boleh borak2 dalam kete.. sebenarnye kitorang dah blur tak tau nak pegi mane.. plan nak jalan2 ngan lat's n family memang dah lame.. tapi lokasi tak jumpe2.. last2 gi la putrajaya.. sampai je kat taman botani dalam kol 11 pagi.. cuaca cun beb.. redop dan berangin je.. elok la sebab masing2 bawak anak kecik..

Macam biase la, memperkenalkan ni Ammar.. anak lat yang 1st.. angin die tengh baik ni.. kalau tak dah lame die mengelupor nak turun dari stroller..

Mamat alan yang baru bangun tido.. muke sememeh je.. yang ni memang suke kalau dok kat stroller.. tak yah jalan.. kompom ade orang tolak..

Yang ni Faris adik ammar.. 6 bulan.. skali pandang macam muke anak nuril plak.. tapi anak nuril bulat skit.. huhuhu.. faris senang.. sangkot je.. diam la die..

Sempat amek gamba bunge ni.. sape tau ni bunga ape?? kalau tak salah saya ni bunga Episcia kot.. huhuhh.. saya memang bukan penggemar bunga.. jangan tanye saya pasal bunga.. kompom fail..

Kelihatan encik hubby mengambek gambar Mr Lat's n family ala2 pre wedding.. kikiki.. pre wedding lagi ke kalau anak dah 2?? hahahhah.. mereka bertiga ini stok tinggi2 ye.. sape?? my hubby, en lat n puan ewa la.. terasa diri ini begitu katek sekali bile bergandingan bersama mereka.. turut kelihatan kat blakang tu orang amek gambo pre wedding.. ni betol2 pre wedding..

Sempat snap gamba ni.. ni antara photographer yang amek gamba pre wedding tu.. jauh no die amek shot.. mungkin die nak amek dari angle yang berbeza kot dari orang lain.. seni la katekan..

Tengah posing.. ni la bakal pengantin tu.. huhuhu.. dulu mase saya kawen tak de pon gamba pre wedding ni.. elok je.. skang ni memang trend cam tu kot..

Jalan lagi.. makin ramai plak yang datang kat tempat yang ala2 taj mahal tu.. jalan sambil tolak stroller anak2.. hahaha..

Melihat keindahan tasik putrajaya.. tasik ke?? nak kate tasik pon ntah la.. macam sungai pon ade.. sungai kot.. bedal saja la labu.. huhuhu..

Cak!! hehehe.. tibe2 plak menyelit di situ.. saya yang pendek.. sukur nikmat tuhan sebab org kate kalau fizikal renek2 ni awet muda.. betol ke?? hehhehe..

Faris dok kat stroller mamat alan.. bagi peluang mamat alan pulak menikmati keindahan alam.. saje nak bagi mamat alan jalan.. huhuhu.. mamat alan nak naik stroller tapi sempat ditarik.. faris pinjam kejap je la.. tak ingat plak sape yang tarik mamat alan.. faris pon cam ok je dok kat stroller tu.. mule2 je nak nanges, bile stroller dah kene tolak diam je..

Masa kitorang pegi ni tak sangka plak ade orang wat wedding dalam taman botani ni.. tapi mase tu belom ade orang datang.. baru setup2 tempat.. letak alas meje ngan kusi.. pada pandangan mata saya bukan persiapan wedding kat situ yang menarik.. walaupon macam kenduri anak dato, tapi kete merah ni lagi memikat ati.. hehehehe..

Bukan saya je yang kenan.. mamat alan pon same.. mula la die buat bunyi ala F1.. hahhaha.. tak tau la ni kete sape.. kalau boleh bawak balik syok ni.. hehehhe.. boleh pusing2 taman.. kalau dapat bawak balih kampung lagi best ni.. =D

Ni gamba last sebelom kitorang pegi makan kat taman warisan pertanian.. nampak cam mamat alan nak begerak.. tapi sebenarnye gamba ni die mengeraskan diri.. huhuhu.. abes je snap trus lari.. tak abes pusing pon satu taman botani ni.. jalan yang dekat2 je.. lengit kalau nak pusing satu taman jalan kaki..

Tu je la gamba yang boleh dipublish.. gamba time makan pon tak sempat nak snap sume sebab anak2 udah wat hal.. to mr & mrs lat nanti kalau ade mase kite kuwa lagi ye.. sonok jalan2 ramai2.. hehehehe..

8 juta comments on "Taman Botani Lagi??"

~aku_najwa~ on November 30, 2010 1:50 PM said...

hoho..paling [like] gambar no 9 tu..apelagi, kira yang mana satu pic ke 9..ehehehe...

senyum manis cik adik,ekeke

eda_ej on November 30, 2010 2:13 PM said...

huhuhu.. mari kire gamba..

wahhh.. manis sungguh.. sampai terase gulanya.. hehehhe..

Nini D.. on November 30, 2010 2:45 PM said...

eda..nnti ko kim salam dgn awek yg terselit..menyelit tu eh....ckp kat dia...bukan renek...cuma xcukup tinggi....selalunye org yg xcukup tinggi nih...comei2 sokmo.... :D

eda_ej on November 30, 2010 3:18 PM said...

huhuhu.. semoga beliau comey dahulu, kini dan selamanya.. hahahhah..

ejai_ej on November 30, 2010 3:48 PM said...

huhuhu.. angkat bakol nampak.. tp i'll go for pic number 2. huhuh.. muncung die tak tahan... hahahahha

eda_ej on November 30, 2010 3:58 PM said...

nak kene muncung slalu ni.. bio hubby slalu tak tahan.. hahahhah...

a'in fajar on December 01, 2010 9:07 AM said...

cantik tempat ni...bnyak lg tempat menarik kat kl kan..chik bgtau aku tmpt2 menarik kat kl,klu ok aku nak cadangkan kat family wat cuti2 family akn datang...korg ni rajin bejalan bestnyer

eda_ej on December 01, 2010 6:48 PM said...

huhuhu.. tak abes pusing KL lagi la ain.. klu nk gi becuti jgn dtg KL.. KL jem..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez