Powered by Blogger.

Monday, November 15, 2010

Kurung Pahang Puan Fatin..


Beberapa minggu lepas, tak ingat dah bape minggu.. puan fatin officemate hubby bagi baju nak wat jait manik.. baju die kurung pahang.. warna yang cantek.. tapi kain die cam kerepot2 skit.. solution kene tarok kertas gam nak bagi kain tu tegang n memudahkan proses menjait.. design memang puan fatin dah siap bagi.. so senang la skit.. tak yah nak perah2 otak nak wat design cam ne..

Ni rupe baju puan fatin mase mule saya nak jait dulu.. dah jait skit baru teringat nak amek gamba.. saya memang kuat lupe..

huhuhuhu.. gamba ni baru siap fasa pertama.. loteh nak buat noks..

Ni kat lengan..


Nak buat lengkok2 kanan dan kiri tu sangat susah okeh.. nak bagi same.. kalau la boleh buat pakai photoshop or autocad or pape software yang boleh copy-mirror-paste kan bagus.. huhuhu..

Patern ni antara kesukaan saya.. (masuk bakol angkat sendiri nampak..) hahhaah..

Ni plak antara manik2 yang saya pilih untuk manik tabur.. saya pilih pon berdasarkan gamba design yang puan patin bagi.. so ikot je la..

Bukan setiap waktu saya ngadap mende ni.. kadang2 kene gak wat regangan pinggang ngan belakang.. kalau dah penat memang saya pause dulu.. ade sesape yang nak sponser mesin urut ogawa tu tak?? bestnye la kalau ade sebijik mesin urut tu kat rumah.. encik hubby, beli la sebijik.. hehehhee..

Akhir sekali.. siap fasa kedua - manik tabur.. ni 1st time saya buat manik tabur untuk baju orang.. sebelom ni buat kat baju sendiri je tapi tak jadi.. die jadi manik berterabur.. tak sangke plak kali ni cam agak menjadi.. ok la tu..

Ni gamba kat lengan selepas ditaburkan manik2 dan labuci..

Pape pon time kaseh puan fatin sebab bagi kepercayaan untuk saya membling2kan baju anda ye.. semoga puan fatin gumbira di hari raya aidil adha bersama baju yang bling2.. Selamat Hari Raya Aidil Adha..

8 juta comments on "Kurung Pahang Puan Fatin.."

azeila eila on November 15, 2010 2:44 PM said...

Ida..aritu kan aku gi tailor nk anta baju..dia pun mmg jahit manik, tp dia dia ni sgt cerewet.kekadang baju aku tu dia yg designkan..bleh?ahaha..nasib baik aku jnis xkisah..so aku dtg tu pki baju jubah yg ko jahit manik mula2 dlu.ingt x? dia telek2 tau,tgk ats bwh yg ko jahit tu..lps tu dia ckp "Cantek...cantek" dlm ati aku "budak kecik ni jahit mmg kemas cume dia je byk kisah" ahaha..faham x cerita di ats?

eda_ej on November 15, 2010 3:16 PM said...

hahahha.. aku pham cite ko.. aku kat umah ni byk keje noks.. tak boleh ngadap manik saje.. tulang pat kerat aku ni tak mampu.. klu nak jait kene amek skit2 je.. klu byk2 takot tak tebuat.. jait manik ni kene byk sabo dan teliti.. sebenonye aku ni idak de la sesabo mane.. hehehe..

Lulu caldina on November 15, 2010 4:11 PM said...

cantik...

eda_ej on November 15, 2010 4:55 PM said...

time kaseh cik lulu.. tak sangke lulu sudi jengok blog ni.. =D

h.a.f.e.y.z.a on November 15, 2010 4:57 PM said...

very talented..

eda_ej on November 15, 2010 5:46 PM said...

pengalaman hanya panjang sejengkal.. maseh di tahap amatur.. belom kategori pro.. =D

Nini D.. on November 18, 2010 8:35 AM said...

xamatur pon xpe..yg penting usaha..kan?

eda_ej on November 18, 2010 11:06 AM said...

ya.. usaha.. cayok2!!! =D

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez