Powered by Blogger.

Wednesday, November 24, 2010

Classmate Hubby Kawen..


Weekend lepas balik kampong.. walaupon abah ngan mak tak de tapi along ngan kak siti ade.. so tak de la rase sunyi sangat.. hari sabtu sempat gak la besarapankan sup ngan sate ayam kat pasar selekoh.. nikmatnye dapat makan sup kat pasar tu.. bukan selalu dapat.. nak kate tiap balik kampung dapat pon tak juge.. mungkin sebab jarang dapat makan kot yang buat sup tu jadi best.. teliur dah ni.. hehehhe..

Hari ahad pegi kenduri classmate hubby kawen kat telok intan.. kenduri kawen Elyna kat pekan baru..

Langit yang sangat cerah.. awan setompok2.. trafik kompom la lancar.. jarang jalan jem kat kampong melainkan mase raye.. camera yang tak bape nak berkualiti gamba ni menampakkan pokok2 kanan dan kiri jalan nampak itam.. sebenarnye hari ni sangat cerah ye.. huhuhu..

Mamat alan yang ketiduran mase on da way ke telok intan.. die duduk kat arm rest nih.. sangat belagak okeh.. soh baring kat riba tak nak.. nak gak duduk situ berbantalkan bahu abah die..

Jumpe juge akhirnye rumah Elyna ni setekah sesat.. upss.. bukan sesat, cume tesilap rumah kenduri je sebab ade satu lagi kenduri kat depan skolah SEMAJA.. tak sangke plak dapat saing skali ngan cikgu Ariffin.. cikgu Ariffin datang ngan isteri die kot.. cikgu Ariffin ni dulu ajar saya geografi mase form 1.. cikgu pon dah tak kenal anak murid.. huhuhu.. senyum je la.. tak lupe gak kat my MIL yang sponser my baju.. betungkus lumus MIL siapkan baju kurung tu.. time kaseh mak.. i lap u la.. hehehe.. tudung pon pinjam MIL.. tudung tu nanti balik kampung kite pulangkan ye mak.. kikiki..

Ketibaan pengantin lelaki.. kelihatan en hubby amek gambo pengantin pompuan.. sape lagi kalau bukan Elyna..

Pasangan polis.. jangan memain.. due2 pengantin ni polis tau.. hahhaha.. muke suami Elyna ni skali pandang cam muke Faizal Ismail (FBI).. sekali pandang je ye.. bukan dua kali..

Saya memang malas nak bangun.. amek gamba sambil duduk je.. rombongan pengantin nak masok umah..

Sesape dalam kawasan Telok Intan yang nak pakai kompang boleh la pegi Padang Tembak Dalam jumpe kat Kumpulan Kompang Padang Tembak Dalam ni.. kalau ade kompang baru la meriah skit kenduri kawen..

Sebelah rumah Elyna ni padang skolah SEMAJA.. rindunye kat skolah.. rase nak panjat je pagar skolah ni.. boleh ke?? hehehe.. dulu saya skolah kat sini.. mase form 1 dulu kawasan rumah elyna ni hutan.. dulu nak dok kat tepi padang pon takot sebab dekat ngan hutan.. huhuhu.. ayah Elyna ni sebenarnye baru pindah ke telok intan.. asalnye dulu dok kat shah alam..

Ade yang berminat??? lauk pauk die sedap gak.. sape2 nak call saje ye..

Acara last.. amek gamba ngan pengantin.. duduk tudung biru/itam tu reen.. baju pink tu intan.. intan ni dulu pernah gak skolah same saya tapi kejap.. mase awal form 4 je.. pas tu masok teknik telok intan satu klas ngan hubby.. untuk pengantin Elyna & Rafirus selamat menempoh alam rumahtangga.. semoga dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah.. aminn..

3 juta comments on "Classmate Hubby Kawen.."

DKosongLapan on November 24, 2010 4:40 PM said...

tenghingat mase kawen dulu......ahakksss.....ghupenye udah masok tahun kelime awok kawen ghupenyeee

Nini D.. on November 25, 2010 9:16 AM said...

oooo...ni la kenduri yg ko citer aritu eh

eda_ej on November 25, 2010 9:58 AM said...

yeop~udah masok tahun kelime ye.. anak udah 3.. hebat kamu ye..

emy~haah.. ni le kendurinye.. tak sangke plak aku yg dulunye utan udah ade rumah kat situ..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez