Powered by Blogger.

Wednesday, November 3, 2010

Lambaian Kaabah Part III


Abah dah pesan.. solat subuh kat Kelana Jaya je.. so seawal pukul 3.30 pagi saya dah bangun nak masak wat sarapan untuk mak abah n adik badek kat kelana jaya.. huhuhu.. kol 5 pagi dah sampai sane..

Mamat alan yang tido tak sedo diri.. mase sebelom gi kelana jaya sempat la tuka pempers ngan baju.. pas tu angkat je die bawak masuk kete.. sampai sane pon tido gak..

Time ni dah lepas solat subuh.. makan time!!! hehhehe.. saya sempat buat nasik lemak je.. ok la tu kan.. boleh la wat lapik perot..

Omak n abah den.. mak 1st time nak jejakkan kaki ke tanah suci.. abah plak dah pernah pegi umrah mase tahun 1999 dulu.. dapat pegi free.. sebagai mengenang jasa abah, kerajaan negeri perak taja sebab dulu abah ketua kampong.. bukan abah sorang je yang pegi, ramai bekas2 ketua kampong sekitar perak yang dapat pegi.. skang dah tak jadi ketua kampong dah.. besara.. susah besenarnye nak jage kampong ni.. banyak hal kene pikir.. tu baru ketua kampong, kalau ketua negara macam perdana menteri tu lagi la berat tanggungjawabnye..

Ni kakak saya ngan hubby die abang yazid (name dalam ic yaziz tapi sume orang panggil yazid je).. sorang ni je pon kakak.. yang lain sume kakak ipar.. ade persamaan ke muke saya ngan kakak saya ni?? lain kan..

Pak cik hasan.. adik abah yang bongsu pon ade hantar abah ngan mak ke kelana jaya..

Ni plak abang man.. abang no 4.. pilot kite nih.. hehhehe..

Udah siang nak oi.. tak nak bangun2 ke??

Menghabiskan sisa2 mase yang ade.. kejap je lagi abah ngan mak nak masok dewan dah..

Abah ngan mak ngah berator nak masok dewan ni.. ramai sangat org dok tengok mak pak dierang masuk dewan.. so saya ngan hubby dok belakang je la.. banyak gak orang jual belon terapong tu.. seb baik mamat alan tak mengamok2 nak mende tu..

Mase ni baru bekesempatan nak pegi kedepan.. tapi abah ngan mak dah masok dewan.. tak sempat la nak lambai2.. huhuhu.. sedey la plak.. lambai je la pakcik tu..

Abah ngan mak dah masuk dewan.. so kitorang adik badek ni dok le melepak kejap.. hehehheh..

Kak siti, kak ella ngan my niece lin.. lin tak sempat jumpe abah ngan mak.. lambat sampai.. jalan jem.. tak pe la.. insyaAllah lepas balik haji ni boleh jumpe..

Ni ade gamba yang boleh wat sape2 pon sedey.. mule2 nampak budak ni die ngamok2.. tak tau sebab ape.. saya cakap kat hubby kalau mamat alan ngamok2 bagi je seliang.. rupe2nye budak ni telah ditinggalkan maknye.. asek dok jerit mama, mama.. mak die gi haji.. so die kene dok ngan makcik die la.. sian budak ni.. jenoh gak la makcik die pujuk kate esok mama balik.. umo dalam 5 or 6 tahun rasenye.. tak pe la dik, tak lame pon.. kejap je nanti mama balik ye..
Dalam kol 9 kitorang dah balik.. ngantok gile.. sampai rumah terus pengsan.. demam tak boleh bangun.. laki bini demam.. hahhaha..

5 juta comments on "Lambaian Kaabah Part III"

azeila eila on November 03, 2010 12:04 PM said...

moga2 selamat pegi n balik...sian mamat alan tdo dlm stroller je ye..itupun xsedar diri..hehe

eda~ejai on November 03, 2010 12:19 PM said...

jenoh kakak aku kejut mamat alan tu tapi die tido balik..

ejai_eda on November 03, 2010 5:50 PM said...

belom cukup time.. tu yg die tak bangun lg tu.. huhuhuhu

Nini D.. on November 04, 2010 2:01 PM said...

sebak aku tngok gmbo last tuh...
gile ah mat alan tido xsedar diri...xde plak die pusing2 tido dlm stroller..kalo afif...xtau la aku..silap2 dah jatuh ke tanah..ghahahahahah

eda~ejai on November 04, 2010 2:12 PM said...

gamba last tu mmg sedey.. huhuhu..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez