Powered by Blogger.

Monday, May 16, 2011

Hari Isnin Minggu Lepas..


Setelah memenatkan diri kat kenduri kawen apis makanye hari isnin haruslah hubby ku amek cuti sehari.. hehehhe.. cuti nak cover penat ngan nak pegi check up sebab dah delay seminggu.. al maklom aje la hubby ku yang emsem lagi kacak begaye tu asek balik keje lambat je.. memang tak sempat nak pegi bawak aku yang kian membulat ni ke klinik..

Cam biase la, kalo check up kene la tunggu turn n kene buat urine dulu kan.. sesape yang pernah pregnant tau la prosedur tu..




Masuk bilik dokto check tekanan darah, timbang barat n amek darah.. tak tau plak aku check up kali ni kene amek darah.. aku part amek darah ni yang ngeri skit.. takot jarum.. hehehhe.. time dokto amek darah aku tak tengok pon.. sebenarnye tak de la sakit mane pon.. kene sengat lebah lagi sakit.. tapi tu la, mind set aku kate kalo kene cocok ngan jarum tu sakit.. so baik aku tak tengok.. macam budak2 je kan.. kene amek darah kat lengan kiri.. hubby kate penoh gak la satu picagari tu dokto amek darah.. tak kisah la.. bukan luak mane pon.. amek pon untuk kebaikan.. yang penting aku tak tengok.. hehhehhe..




Lepas kene amek darah tengok baby plak.. time ni harith dok sebok main ipod.. tak amek port pon pasal die nak dapat adik.. ade die kesah.. aku ngan hubby je yang tengok.. alhamdulillah baby sihat.. makin membesar.. gerak2.. buat macam2 aksi.. syukur.. check up akan datang lagi sebulan.. sekarang dah 19 minggu.. minggu depan dah masuk 5 bulan.. kejap je..












Nota kaki~excited nak dapat 2nd baby ni lain la skit dari yang 1st dulu.. kalo dulu time2 cam ni dah katam dah buku name2 anak tu.. tapi skang ni buku name2 anak tu sempat belek2 je.. tak tengok detail pon.. tak pe, banyak mase lagi nak pikir..

9 juta comments on "Hari Isnin Minggu Lepas.."

Nini D.. on May 16, 2011 11:04 AM said...

aku pon xsuka bab amik darah...gerun!!

Noraini on May 16, 2011 11:06 AM said...

Baru buat buku ye? hehe... ok la tu buat lmbt2, buat cepat2 ni kang mcm2 beno kesahnye!! Almaklumla kalo dah bersangkut dgn kenet ni... Btl la eda, ngandung yg kedua lain perasaannye dgn yg pertama!! Papepun take care k...

eda_ej on May 16, 2011 12:23 PM said...

emy~aku mmg ngeri tengok jarum dari dulu.. seriau beb..

ani~buku buat mase 1st check up dulu.. heehehe.. tu la lain kan 2nd pregnancy ni..

D_08 on May 16, 2011 12:32 PM said...

uiii bestnye.....
awok pun walopon baby kecik lagi ni....udah rancang untok tahun depan ...heheheh....

eda_ej on May 16, 2011 1:49 PM said...

sabo2 le yeop.. bg le org umah kamu tu rehat kejap.. sian die.. hehehhe..

neyza mokhtar on May 16, 2011 3:18 PM said...

a'ah rehat lama2 sikit..kurang2 3,4 tahun..hehe..ngandung n bersalin ni bukan koje mudah..

eda_ej on May 16, 2011 3:26 PM said...

btol.. btol.. btol.. sokong beno dengan puan niza nih.. hehhee

h.a.f.e.y.z.a on May 18, 2011 3:25 PM said...

Da, tahniah..
Semoga mdpt zuriat yg soleh solehah

eda_ej on May 18, 2011 3:39 PM said...

time kaseh fiza.. aminnn...

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez