Powered by Blogger.

Tuesday, May 10, 2011

Hari Ahad..


Setelah beberapa bulan buat persiapan kenduri kawen si apis ni, akhirnye lega juge Chu ngan Pak Chu.. ye la sebelom ni masing2 pening kepala nak pikir itu dan ini.. nak buat kenduri kawen ni bukan macam nak buat kenduri doa slamat.. macam2 nak pikir.. pasal khemah la, pelamin la, menu ape nak masak, sape nak masak.. macam2 lah.. kalau nak senaraikan memang panjang labar.. dah la, moh layan gamba.. tapi gamba tak banyak pon.. hehehehe..

Ketibaan pengantin dan ahli keluarga pengantin pompuan.. yang pengapit pompuan tu ujung taun ni pon nak bina masjid.. ain anak pak itam.. hehhehe..



Ateh pelamin..



Hencik Lat dan Puan Ewa pon ade datang bersama dengan ashkar2 mereka ammar n faris..



Aku tak sempat nak amek gambo ngan pengantin pon.. tapi dapat amek gambo kat atas pelamin pon boleh la.. yang depan baju biru tu my MIL.. yang baju ungu tu sume kakak ipa, adik ipar n biras..



Bersama anak2 kak no.. tapi yang pompuan dok atas kusi pengantin tu anak kak yong..



Ni plak Anuar ngan my MIL.. Anuar ngan MIL aku ni sepupu rupenye.. mase mule2 aku sampai kenduri ni aku rase cam pernah nampak je si Anuar ni.. rupe2nye betol la aku kenal die.. die pon maseh kenal aku lagi.. tak sangke betol.. die pernah satu skolah ngan aku kat SEMAJA dulu.. kat SEMAJA ade klas untuk pelajar Pendidikan Khas.. kelas untuk pelajar pekak dan bisu dari form 1-3.. dan si Anuar ni pon pernah dok kat asrama.. bukan die sorang je.. ramai lagi bebudak pekak bisu yang dok asrama.. so secara tak langsung kebanyakan bebudak asrama tau berbahasa isyarat.. aku pon tak terkecuali.. hehehh.. sempat juge la aku borak2 ngan si Anuar nih.. disebabkan aku dah lame tak berkomunikasi cara isyarat makanye aku pon sangat la slow nak pickup.. hehheh.. kalo stakat mengeja tu buleh la A-Z.. itu pon jenoh aku nak ngeje.. maklom le udah lame tak polish.. hehheh..

Pape pon syukur la kenduri kawen apis ngan amalina ni dah selamat berlangsung dengan jayanye.. lega..

5 juta comments on "Hari Ahad.."

PUANSTOBERI on May 10, 2011 5:26 PM said...

sonok tgk org kawen kah? hik hik

eda_ej on May 10, 2011 5:37 PM said...

teringat mase mule2 kawen dulu.. huhuhu..

h.a.f.e.y.z.a on May 10, 2011 6:02 PM said...

ohhh.. Small world
Da, mstilah org ingt ko lg.. Org plg comel d semaja

~najwa~ on May 10, 2011 6:18 PM said...

oo..anuar tu ke...

bebaru ni knjwa terjumpa balik lagi sekali geng anuar yg pregnant tu, ingat tak yg knjwa citer kat blog tu? dah besor anaknya.


nape tgk muka eda cam tembam sket eh...hehehe

eda_ej on May 10, 2011 6:28 PM said...

fiza~dulu comel skarang dah comot.. kedut dah banyak.. huhuhu

kak najwa~ingat2.. harap die boleh jage anak die dengan baik..

haah dah tembam.. berat suda naik.. huhuhu..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez