Powered by Blogger.

Friday, May 20, 2011

Hari Ini..


Pagi tadi.. siap sapu rumah, basoh kain, masak, bg harith ngan aku makan.. rase cam ade nak buat sesuatu.. yess.. hari ini mau kemas itu stor.. stor tu bilik depan.. bilik yang dekat ngan dapo.. huhuhu.. kalo ditengok keadaan bilik tu mesti takot orang nak masuk.. macam2 ado.. hehhe.. dan bilik tu juge la di bilik sidai.. harap maklom je la umah betingkat ni payah nak buat ampaian baju kat luar rumah.. hehhehe..

Sekarang ni pon maseh dalam proses mengemas.. banyak sangat barang dalam tu.. pc zaman hubby study dulu pon ade.. tak tau la die buleh nyala lagi ke idak.. tapi rasenye cpu die mmg dah lama arwah.. tinggal la monitor ngan printer.. monitor tu tak cube pon lagi elok ke idak.. yang pastinye printer tu memang udah lame rosak.. tak tau la ape nak dibuat ngan pc tu.. kalo dicampak ke laut buat tukun tiruan pon ok kot.. hehehe..

Bukan pc saje.. malah bunge yang aku dapat time konvo dulu pon ade lagi.. mase tu blan april 2008 rasenye.. aku ngah pregnantkan harith 5 bulan..

Dapat 2 jambak.. satu mak ngan abah bagi.. lagi satu hubby yang bagi.. time ni le kali terakhir hubby bagi bunge.. hehhee.. aku bukan minah bunge pon.. kalo tak dapat bunge pon tak ngape..


Udah kering.. tak tau la nak buat ape ngan bunge ni.. nak buang sayang.. bukan senang orang nak bagi bunge ye dak.. tapi kalo letak aje dalam stor tu kang wat nyemak aje.. tak pe la, tunggu la hubby balik koje kang tanye die..


Bakol bekas baju bajan n lelampin harith pon ade dalam stor nih.. aku dah angkot pon bakol tu bawak masuk bilik harith.. ingat kang bebile boleh le basoh baju2 tu sume.. sarong tangan, sarong kaki, selimut..bakol tu pon aku sarong ngan plastik.. kalo idak kompom le berabok.. tadi saje bukak plastik tu.. lame dah tak tengok baju baby harith.. bile bukak je aroma Downy Antybac menyelinap masuk lobang idong.. lame beno rasenye tak bau aroma downy.. time harith baby je pakai downy.. dah beso ni pakai je sabon basoh biase.. hehhehe.. tibe2 aku rase cam nak beranak sekarang.. huhuhu.. segala kenangan time harith baby dulu tibe2 datang.. tapi bile pikir balik nanti2 le.. tempat nak besalin pon belom pilih lagi.. name baby pon belom carik lagi.. huhuhu.. banyak keje lagi belom settle.. sebenornye stor ni pon belom abes kemas.. hahahha.. berangan dah sampai ke bulan.. lupe plak yang kaki ni maseh jejak lantai rumah..


Okey la.. nak nyambung mengemas.. kalo tak siap juge esok le sambung sebab hubby kate esok hari mengemas rumah.. hehehhe..




Nota kaki~dah besawang bucu rumah.. harap esok hilang la sawang2 tu..

5 juta comments on "Hari Ini.."

neyza mokhtar on May 20, 2011 11:18 PM said...

aku punya bunga mana ntah aku humban..hehe..Dapat baby girl ni best kan?boleh tolong mak nyer ngemas nanti dah beso..huhhu

PUANSTOBERI on May 21, 2011 12:10 AM said...

kak dulu pun simpan gak bunga konvo tp masa nak kawen retu kemas2 da buang gaknya. tehehe.
tp bunga asben akak bagi bufday last yr ada lagi kat opis. cam eda ckp... sayang la sbb susah oh org nak kasik bunga. asben akak pun bukan jenih nak kasik bunga ni. tp akak pun tak kesah. tp skali dpt berbunga2 jugak ati. teheheheh

eda_ej on May 21, 2011 10:47 AM said...

niza~kot iye dapat baby gurl.. kalo baby boy pon boleh tolong ngemas.. hehheh..

kak ida~tu la.. bukan senang org nak bg bunge.. hehehhehe..

Nini D.. on May 22, 2011 9:26 AM said...

stor bawah tangga aku ntah berapa kali kemas..ntah berapa kali kene punggah dgn laki aku..dh mls aku nk bebel...agenda seterusnye nk kemas bilik atas..aku dah naik menyampah tengok susun atur sekarang..hahaha

eda_ej on May 22, 2011 12:15 PM said...

emy~bebaik ngemas tu.. kang sempot call dokto azraai cepat2 ye.. hehhee..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez