Powered by Blogger.

Wednesday, March 31, 2010

Susu Anak vs Susu Ibu..



Hari ahad lepas pegi carefour carik susu mamat alan ni.. tengok2 la kot ade yang murah sebab kat econsave kat rumah ni RM53++.. kat carefour murah plak RM48++.. sempat la rembat 2 tin.. tu pon yang last.. pas tu pegi plak kat tesco extra taman midah.. kat sane lagi murah.. setin RM44++ sahaja.. hohoho.. tapi rak dah licin la.. kosong.. dah abes orang beli.. hari isnin hubby balik keje singgah tesco extra tu n tengok ade lagi susu yg harga RM44++ tu.. beli la 2 tin lagi untuk bekalan bulan depan.. sebulan dekat 3 tin gak la susu mamat alan ni.. nak beli banyak2 tak boleh sebab hubby naik moto je.. cam ne plak la nak bawak tin susu tu nanti ye dak.. so beli la 2 tin je..


Ni cite pasal susu ibu mamat alan plak.. semenjak due menjak ni saya rase sakit pinggang plak.. tapi tak de la kritikal sangat.. adalah ini petanda usia dah tua?? hahahah.. sebagai alternatifnya saya pon cuba la susu Anlene ni..

Sebagai permulaan saya beli yang pek paling kecik 200g.. murah je.. RM6.20.. mule2 ingat nak beli yang coklat tapi orang kate yang coklat tak de la sedap sangat.. so saya beli la yang biase.. beli hari ahad lepas.. sepatutnye kene minom 2 kali sehari n 4 sudu sekali minom.. tapi saya minom sekali sehari n 3 sudu sahaja.. heheheh.. saya rase tu pon dan sangat bagus sebab saya bukan la penggemar susu.. kalau susu pekat manis campo ngan milo, teh or kopi tu ok la.. tapi kalau semata2 susu memang kene pejam mata nak telan..
Untuk pengetahun kawan2 hari ni hari ke empat saya minom n saya rase esok susu Anlene tu dah abes.. tinggal sikit je.. kesanye belom la nampak lagi.. kene tunggu 4 minggu la kot.. hehheh.. kepada kawan2, mari la kite minom susu untuk menguatkan tulang dah gigi kita.. hehehe.. jom minom susu..

6 juta comments on "Susu Anak vs Susu Ibu.."

Nur A'in on March 31, 2010 9:04 PM said...

betul betul betul....kt kn minum susu, lg2 bla da mengandung n bersalin mst byk mslh yg timbul..aku minum anmum sm jenama dgn mamat alan tp tok BF la

eda~ejai on March 31, 2010 9:40 PM said...

tu la.. susu penting utk tulang dan gigi.. time pregnant lagi la kene minom sebab baby amek kalsium dari tulang n gigi ibu die.. tu psal la tulang n gigi org pompuan cepat rosak@reput..

azeila eila on April 01, 2010 8:49 AM said...

nape xbeli refill pack yg double tu?kan lg murah?

eda~ejai on April 01, 2010 8:57 AM said...

susu anak aku ke?? dulu memang beli yg refill pack tu.. lame2 bile dah di bahagi, darap, tolak dan campo lagi murah beli tin dari beli refill pack.. sekian.. (cube kire harga ikot 100g susu, yg tin lg murah dari pack. siyes)

Nini dear.. on April 01, 2010 10:17 AM said...

aku xsuke minum susu.....tp kalo minum milo,...sehari 4-5gelas pon aku sanggup!..hehe

eda~ejai on April 01, 2010 10:36 AM said...

yes.. milo sedap..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez