Powered by Blogger.

Monday, March 22, 2010

Hot Air Balloon..


Memang dari minggu lepas dah ajak hubby gi tengok Hot Air Balloon ni.. tapi sebelum tu cite psal ari sabtu skit ek..

Hari sabtu gi kenduri kawan hubby kawen kat Keramat.. gerak dari umah dekat pukul 1 sebab pengantin besanding pukul 2ptg.. tak sempat nak amek gamba banyak2 pon.. sampai tempat kenduri pon panas.. nak carik tempat duduk kat khemah pon amat la payah sebab orang yang dah makan dok lepak kat meja tu.. dah la sesak, sempit, panas plak tu.. memang tak lame pon kat situ.. makan2 pas tu hubby gi jumpe pengantin than trus balik.. tak larat nak tunggu lame2..


Gamba ni je la yang sempat amek sebelum gerak gi kenduri ari sabtu lepas.. encik mamat alan yang nak terjun dari kete.. hehehhe..

Berbalik kepada cite Hot Air Ballon tadi.. smalam pagi2 lagi hubby dah kejut solat subuh.. lepas je solat trus mandi2 siap nak gi putrajaya.. mamat alan pon cam tau2 je kitorng dah plan nak kuar pagi tu sebab die pon bangun awal.. tak pernah2 die bangun awal cam tu.. semangat btol.. siap sume dalam kol 7.30 gerak dari rumah.. singgah mamak jap beli roti canai.. tapow je.. pas tu trus la gi putrajaya..



Smalam mungkin hari yang sangat elok untuk kuar kot.. cuaca kat putrajaya pon mendung dan berangin je.. tak panas pon.. memang best la.. sampai putrajaya pusing2 carik parking.. pagi2 pon banyak parking yang dah penuh.. saya tak tau la orang yang datang awal ni pukul bape la dierang bangun.. dah jumpe parking terus gi kat tapak Hot Air Balloon tu.. jauh gak nak menapak sebab dapat parking yang kat depan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Koperasi Dan Kepenggunaan.. tak pe la.. janji dapat tengok belon..

Ade gak call kawan2 yang dok kat area putrajaya ni.. mule2 call shima tapi hp cam tutup je.. (shima yang jumpe kat alamanda ari tu..) pas tu call anom (classmate kat teknik majung) plak.. anom memang dok kat putrajaya coz hubby die keje situ.. dapat tapi tak anggat plak.. tak de rezeki kot nak jumpe dierang..



Ni la my hubby yang memang besemangat nak amek gamba nih..



Belon yang menarik perhatian semua pengunjung Hot Air Balloon.. huhuhu..


En Spongebob ni pon menarik perhatian saya n mamat alan.. malangnye hubby tak belikan pon untuk mamat alan.. huhuhu.. tunggu la mamat alan meraung dulu baru beli.. hehehhe..



Disebabkan mende ni la mamat alan boleh dok diam kat stroller.. kalau tak mau die nak kuar gak..


Just three of us.. hehehe.. time ni nak balik dah sebab mamat alan pon dah wat hal.. tak nak dok dalam stroller.. asek nak dukung je.. mane larat.. tetibe hp plak bunyi anom call.. kate nak jumpe.. tunggu la anom kat bawah pokok..


Sementara nak tunggu anom kitorang makan dulu roti canai yang beli pagi tadi.. dah sejuk skit.. tapi ok la drpd tak de kan.. lagi pon nak balik tak boleh kete dah kene blok..


Akhirnya sampai juga anom n baby barunye.. lame tak jumpe anom walaupon dekat.. hehheh... last jumpe mase anom kawen tahun lepas.. baru abes pantang nih.. anom pon belom masuk keje lagi.. name baby die Maryam Nur Balqis binti Noradli.. tido je die.. kitorang pon borak la.. lame tak jumpe kan..


Mamat alan pon same gak cam baby ni.. tido.. penat la tu lari sane lari sini..


Ha.. jangan tak caye.. kat putrajaya yang bandar elit ni pon ade excident.. excident ni memang kat depan mate kitorng la.. kete honda tu baru kuar dari conner pas tu tak saba2 nak jalan.. so kete die begesel la ngan bas tu.. ta pasal2 kuar duit nak prepair kete pas ni.. driver die cina.. nampak cam tak puas ati gak la.. mamat yang kat dalam gamba tu driver bas.. trus turun tengok bas.. macam2..

Kitorng tak de la sampai petang pon kat sane.. pukul 12.30 tghari dah balik.. maklom je la ade anak kecik ni susah la nak bejalan sehari suntuk.. so say babai to anom, adli n baby.. bile2 boleh la jumpe lagi ye.. =)

3 juta comments on "Hot Air Balloon.."

Nini dear.. on March 22, 2010 4:25 PM said...

aku sejak2 cuaca membahang nih,..jadik penyakit malas nk keluar jalan..mmg la tensi dok umah jer...tapi ,aku akan jadik lg tensi bila panas + berbahang...tambah rasa lg dengan ragan afif yg xtentu hala..mau kang aku yg terbako..hahaha

eda~ejai on March 22, 2010 4:39 PM said...

hari sabtu memang panas sangat.. tu psal tak lame dok kat kenduri.. tak tahan la.. hari ahad ok.. tak panas pon.. memang puas ati la gi putrajaya..

azeila eila on March 24, 2010 10:39 AM said...

bestnye jalan2...kalo laki aku mmg mls..huhu..cantik wei gamba..sukela,suh laki ko blaja lg...nnt lg byk gamba2 yg mngagumkan.. nnt bleh ko ngn harith je jd model dia

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez