Powered by Blogger.

Monday, March 29, 2010

Putrajaya Lagi..


Errmmm.. mesti orang lain yang bace blog ni dah mengeluh.. mane tak nye, asek gi putrajaya je.. bosan kan.. tak de tempat lain ke nak pegi?? hehehe.. tapi trip ke putrajaya kali ni pegi ngan Lat n family plak.. minggu lepas pegi sebab tengok belon, minggu ni plak saje nk jalan2 carik makan..

So macam biase la hubby pagi2 dah kejut solat subuh n trus mandi.. mamat alan pon same cam minggu lepas pagi2 bute dah bangun.. barang2 mamat alan dah siap packing dari malam sebelumnye.. senang skit.. pagi tu dah siap2 sume kol 7.30 dah turun bawah nak gerak ke putrajaya.. tu la, orang kate kita hanya merancang tapi Allah yang menetukan.. huhuhu.. agak2 korang boleh agak tak ape yang dah jadi?? hahahah.. sebenarnye kete tak boleh start!! tekanan btol.. bateri kete abes.. asek habis je bateri kete ni.. ni mesti sebab lampu dalam kete tu.. lampu tu dah tebakar, tapi mamat alan ni suke sangat dok tekan2 suis tu.. so skang ni tak tau la lampu tu on ke off.. nak tuka lampu asek betangguh je..

Pagi tu kitorng pon makan la kat mamak dulu sementara nak tunggu kedai kete bukak.. pas abes makan trus pusing2 satu taman ni carik mene kedai yang bukak.. last2 jumpe gak satu.. kdai yang paling dekat tak bukak lagi.. baru pukul 9 pagi mase tu.. nak caj bateri 3 jam.. so pukul 12 la baru boleh amek.. sempat la pusing2 kat tasik blakang umah tu.. pas tu naik umah jap bagi mamat alan susu.. tak lame pas tu Lat pon sampai.. so kitorang naik la kete Lat je gi putrajaya.. sharing is caring kan.. hehehhe..



Ammar anak Lat yang tetido mase on da way gi putrajaya.. sian ewah penat riba ammar..




Ni dah sampai putrajaya.. makan kat food court kat sebelah masjid putrajaya tu.. ape ntah name food court tu lupe plak.. tengok la my hubby tu.. hubby memang suke amek gamba ammar.. mamat alan plak pantang tengok straw, mesti nak pegang.. duduk pon suke sangat kat ujung2 meja.. seb baik tak jatoh..




Hahaha.. tengok la gelagat ammar nih.. hobi die la ni..



Antara menu yang kitorang makan.. saya makan laksa n minom air oren.. saya memang suke laksa.. teringin nak makan laksa puan eila buat.. raye tahun depan kot baru dapat.. hehhe.. jangan mara ye puan eila.. =)




Ni plak puan ewah punye order.. mee bandung n air kiwi.. macam sedap je mee bandung die ni.. pinggan kat sini memang besa.. macam talam je..




Ni plak my hubby punye.. nasik goreng ayam n air manggo.. tapi gamba air tak de plak.. Lat pon makan nasik ayam gak tapi lain skit sebab ayam tu die campor skali ngan nasik.. kepada sesape yang ngah mengidam tu meh la datang putrajaya makan kat sini.. hehhehe.. kalau jauh sangat tak pe, datang je.. bukan selalu dapat pegi putrajaya kan..

Lepas penat bepanas kat situ kitoang gi kat alamanda plak sejukkan badan.. bahang btol kat masjid tu.. jalan2 kat alamanda.. cuci mate je.. tak de nak beli pape pon.. solat zuhur pon kat alamanda..

Mase saya nak pegi solat tiba2 hubby call soh datang balik kat MPH.. dengan kadar yang segara plak tu.. ingat kan mamat alan dah muntah kat dalam kedai buku tu.. rupe2nye hubby tejumpe Wati (my classmate teknik manjung, orang bagan datoh gak).. last jumpe mase saya dalam pantang dulu.. mase wati kawen pon saya tak datang sebab ade kenduri kat rumah Pak Itam (pakcik hubby kat PD)..

Wati ni still keje kat RTM kat pencawang RTM Kajang.. rumah pon kat situ.. tapi die kire PJJ gak (pasangan jarak jauh)... hubby die kat kedah ngah study.. so jumpe seminggu sekali je la.. tapi minggu ni die tak jumpe hubby die sebab ade kenduri kawan die kawen katenye.. tak sangka btol dapat jumpe die.. saya n wati tak borak lame pon.. wati pon datang ngan kawan2 die, siap je kawan2 bayar novel kat MPH trus nak balik.. sempat la amek no hp..


Hahaha.. ni la ammar yang kepenatan.. tetido kat blakang ayah die.. sebenarnye banyak gamba ammar ngan mamat alan tapi kat camera besar hubby tu.. malas nak amek.. hehehhe.. time ni kitorng makan lagi kat secret recipe.. pas solat carik port makan lagi.. lapa je.. penat bejalan kot.. pas makan Lat anta la kitorang balik n Lat pon trus balik Ampang.. sampai je kat rumah dah pukul 5 ptg.. penat btol sehari bejalan..

6 juta comments on "Putrajaya Lagi.."

azeila eila on March 29, 2010 11:52 AM said...

ko ni bt aku lapar..tetiba rs nk kuar skang gak carik makanan..serius terliur!knape aku dikaitkan dgn laksa??knape aku??huahua...tetiba memory mcm lost nk bt laksa...haha xingt kali terakhir bt laksa beb..

eda~ejai on March 29, 2010 12:12 PM said...

ko lapo ye.. hahha.. aku yg tulis blog pon lapa tengok mee bandung yang banjir tu.. aku pon teliur.. nape ko dikaitkn ngan laksa?? sebab mase gi umah mak ko time raye ari tu ko bg aku mkn laksa.. sedap beb.. bile la boleh mkn lagi.. laksa yang kat umah emy pon sedap.. aku ni gile laksa..

Nini dear.. on March 29, 2010 5:37 PM said...

eila...aku nak laksa...bilsa ko nk buat laksa...aku nk makan laksa yg ko buat...nak laksa...nak laksa...

eda~ejai on March 29, 2010 5:45 PM said...

laksa yang kat umah ko pon seday mie.. betol.. aku mkn laksa je ari tu.. kat umah eila mkn laksa, kat umah ko pon mkn laksa.. sedap..

Nur A'in on March 31, 2010 9:13 PM said...

chik aku pun pandai wat laksa..hehehehe..ko nak rasa laksa aku meh dtg trgn...

eda~ejai on March 31, 2010 9:49 PM said...

ain~jauhnye nk rase laksa ko kat ganu.. ko balik kg kang boleh la aku datang makan.. hehhe.. kene tunggu raye gak la kot.. sian ko nk balik jauh2..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez