Powered by Blogger.

Monday, March 8, 2010

Back To Hometown..


Weekend lepas kitorang balik kampung.. nak melepas rindu kat mak, abah, mak metua ngan abah metue.. dah sebulan lebih kitorang tak balik rasenye.. kalau tak kitorang nak balik 2 minggu lepas, tapi mak metua call kate nak wat kenduri minggu ni.. tu pasal la kitorang balik minggu ni.. adik bradik hubby yang lain pon semua balik.. meriah.. penoh rumah..

Hari jumaat saya dah siap iron baju kerja hubby stok 2 minggu.. hehheh.. senang, balik dari kampong boleh tido dengan lena, tak payah pikir2 baju hubby blom iron.. jumaat malam sabtu pukul 11 malam gerak nak balik kampung.. sampai rumah mak metua pukul 1.30 pg.. hantar sotong kering sebab hari sabtu dah nak masak wat lauk kenduri.. pas tu balik tido umah mak.. malam tu turn tido rumah my parent dulu.. esok malam baru tido rumah metua..

Hari sabtu... ingat nak pegi makan sup ayam kat pasar selekoh, tapi takot tak sempat plak sebab dah janji ngan hubby nak pegi teluk intan nak melawat najwa n baby.. najwa yang rumah die kat area umah pak long hubby tu.. dah selamat besalin.. alhamdulillah.. selamat semua..




Ni la die Muhammad Adam Aisy bin Solekhul Fathi.. berat 3.53kg.. lahir 4 march 2010, jam 8.40pagi.. hubby najwa ni pon kawan hubby gak.. pernah satu skolah dulu.. rasenya my follower che anie kenal ayah adam ni.. korang pernah satu klas kat STARS dulukan.. haaa ni la anak ayie.. comel kan.. muke pon macam ayah die.. tapi tak tau la bile dah besa nanti muke ikot ummi die plak.. mase baby ni muke slalu tukar2.. mase ni baru 2 hari.. belom banyak ragam lagi.. nampak cam kuning gak adam ni.. mintak2 tak de la terok cam mamat alan dulu.. 30 hari pon kuning tak hilang lagi..



Yeeeaaaayyyy... mase untuk aunty eda begamba ngan adam.. ummi ngan ayah die segan nak amek gamba same2, so aunty eda la yang interframe ngan adam.. nampak tangan ummi die pon jadi la.. hehehhe.. nak angkat tak berani.. saya memang tak berani nak angkat baby kecik ni.. dah lame xpegang baby kecik..



Ni cam biase la mamat alan yang memang tak reti dok diam... abes satu laman rumah die tawaf.. panas2 pon die redah.. tak tau la mamat alan ni.. penat abah die kejar.. mase ni die benti kejap sebab penat tawaf.. tak lame pas tu sambong tawaf balik... belom cukup 7 kali kot.. hahhahha..

Kitorang pon tak lame kat umah najwa tapi sempat la makan pengat keladi mak najwa buat.. sedap.. dah la panas2 minon air oren sejuk plak.. memang best.. tak lame pas tu kitorang pon balik sebab nak tolong masak ngan kemas2 umah parent hubby coz malam tu ade kenduri doa kesyukuran adik hubby yang shikin tu dah pregnant 7 bulan..



Time ni mamat alan kene kuarantin kat umah atas sebab umah bawah nak kene kemas untuk kenduri.. sian die.. nak turun tapi hubby tak bagi.. so duduk la die kat tingkap tu..

Gamba mase kenduri tu tak de coz time tu saya kat umah atas kene jage mamat alan, kamera plak kat bilik umah bawah.. malas nak turun naik rumah.. tapi kenduri yang dirancang alhamdulillah bejalan lancar..

Pagi ahad plak dapat mesej dari anak buah saya yang azu tu kata ade kat kebun.. saya pon ajak hubby gi kebun nak jumpe die.. lame tak jumpe die pon.. last jumpe mase raya hari tu.. dekat je ngan rumah mak metue, seberang jalan je..


Sampai je tekejut saya tengok, macam picnic je.. ade pondok kat situ tapi panas dok dalam tu.. tu yang die bentang tikar kat bawah pokok sawit.. yang kat kepala die tu bukan die pkai, tapi saya yang edit utk tutup rambut die.. hehhee.. sambil tunggu hubby die tolong abang long saya, die sebuk wat keje office.. bawak sampai kebun.. anak2 pon ade belajar tulis kat buku.. saya pon belom mandi lagi mase ni, baru lepas siap kemas umah.. hehehe..


Mamat alan pon tak ketinggalan nak pusing2 kebun wak din die..kalau tak dipantau boleh hilang mamat alan kat kebun tu.. nak carik buah sawit kot.. hehehe..



Ni plak mamat alan, nurul irdina ngan nurul najwa.. dua2 nurul ni dah tak bebaju.. panas.. nurul irdini 6 tahun (seluar merah) nurul najwa 5 tahun (seluar oren).. tak lame lagi nak dapat adik.. azu pon ngah pregnant 7 bulan skang.. same ngan shikin.. insyaAllah bulan mei nanti besalin la dierang.. smoge semua slamat la hendaknye.. ingat nak lepak lame2 kat kebon, tapi mamat alan uuk plak.. dah la datang sehelai sepinggang.. tak bwak pape pon.. so kene la balik.. tinggal la azu ngan anak2 kat kebon.. ade mase jumpe lagi ye..

Dari umah parent hubby pukul 3 dah gerak nak balik KL.. call umah mak, azu kate mak ngan abah xde.. so kirim salam je la... tak de la singgah rumah mak salam2.. alhamdulillah sampai kat KL pukul 7 ptg.. lepas solat isyak sume pengsan kepenatan..

5 juta comments on "Back To Hometown.."

azeila eila on March 09, 2010 10:23 AM said...

tpt mamat alan mmg kat tingkap tu je ye..dlu pun ade pic dia kat ctu..comela anak najwa..kalo s&s nmpk asyik nk pegang je pastu asyik ckp be-by... ;)

Nini dear.. on March 09, 2010 10:27 AM said...

lama giler aku xjumpe kak zura...die nmpak comei la pipi chubby cenggitu..heheh..dah nak masok 3org anak die ek?...

eda~ejai on March 09, 2010 10:44 AM said...

eila~sangat comel..
emy~haah kak zura nak masok 3 anak die.. cicit bapak aku pon nk masok 3 gak la.. hahha..

Noraini & Faezah on March 10, 2010 8:25 AM said...

comel...comel...geram tgk!maknanye a'e tu saudara-mara korg ke?cam konpius lak rase!hehe...

eda~ejai on March 10, 2010 8:40 AM said...

bukan saudara tapi wife a'e tu kawan skolah dulu.. same dok asrama.. najwa ngan a'e ni dulu skolah rendah same2 kat sultan abdul aziz.. dah jodoh.. kenal mase skolah rendah bile besar kawen plak.. hehehhe..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez