Powered by Blogger.

Monday, March 15, 2010

Cerita Hari Sabtu..


Hari ni hari isnin.. hari ni baru la ade mase nak mengadap blog.. lega mamat alan dah tido, dah siap sapu rumah, dah siap basuh baju, dah siap masak n mamat alan pon dah makan.. rase baru boleh benapas.. hehehe.. lega betol..

Cite hari sabtu.. saya ngan hubby dah siap2 la pagi2 tu nak pegi kenduri kat selayang Zack kawen.. Zack ni housemate saya mase kat poly dulu.. housemate mase sem 1 ngan 2 je.. jangan salah pham.. zack ni pompuan.. name die Zohaini tapi kawan2 panggil Zack.. kitorang keluar rumah dalam pukul 12++ tghari, bajet sampai kat tempat kenduri pukul 1 la lebih kurang.. tetiba mase on da way kete plak wat hal.. tesengguk2 plak.. nasib baik dekat lagi, baru kat area Leisure Mall tu je.. sempat la hubby patah balik n trus gi Bukit Belimbing Sg Besi.. kat sane ade workshop kawan hubby.. so kitorang pon bekenduri la kat workshop tu..


Mase baru sampai ni.. ngah check ape bende la yang rosaknye kete tu..



Melayan mamat alan n tak dapat gi kenduri.. layankan je la..


Shell Helix Motor Oil Available Here.. hahaha..



Sebok la die pon nak dekat ngan kete.. macam tau je ape yg rosak kete tu..



Dah tak larat nak keja mamat alan, masokkan je die kat dalam kete.. tak abes2 nak lambai2 org.. sangat peramah ini budak..



Abah mamat alan yang dah serabut ditambah plak ngan sakit kepala menyerang.. siap sume dalam kol 5 petang.. nasib baik dah solat kat petronas mase sebelum gi workshop ni.. klu tak tebabas zuhur.. total kos RM207.. huhuuhu.. melayang duit cam tu je.. tak pe la, ade la hikmahnye.. pas kete siap gi klinik plak.. hubby dah sakit kepala dari hari jumaat, tak boleh tangguh lame2 sakit ni.. kene jumpe dokto cepat2..

Sampai klinik pukul 5.45ptg.. dokto tak de.. nurse tu kate dokto sampai pukul 6ptg.. tunggu je la dalam kete sementara dokto tak de.. kol 6.15ptg baru la nampak dokto sampai..

Sementara abah mamat alan jumpe dokto saya bawak mamat alan main kat dalam klinik ni ade satu corner tempat budak2 main.. tapi cam dah uzur je mende2 tu.. ok la dari tak de langsung.. sekurang2nya tak de la mamat alan nak lari keluar klinik tu kan..





Dokto bagi ubat tahan sakit je.. mintak2 tak melarat la sakit abah mamat alan ni ye..

Hari ahad pon dok umah je.. hubby sakit kepala lagi.. cume petang ahad hubby ajak pegi umah chu kat Pandan Jaya amek surat.. pas tu gi Giant beli bateri hp hubby.. cepat sangat kong bateri hp hubby tu.. pas tu ade la beli barang2 skit kat giant.. tu je la cite weekand ni.. tak rase macam cuti pon.. sian hubby sakit.. uhuk.. uhuk..

4 juta comments on "Cerita Hari Sabtu.."

azeila eila on March 15, 2010 3:56 PM said...

ngee~ xdpt gi kenduri kawen yer..sian la..biasela tu kete problem.comel pic mamat alan yg nmpk 2btg gg tu

eda~ejai on March 15, 2010 5:20 PM said...

haah xdapat gi kenduri.. kenduri kat workshop je.. gigi tu je la yg dapat dibanggekan pon.. gigi lain tak tau la bile nak tumbuh..

Nini dear.. on March 17, 2010 1:32 PM said...

eh,..masa yg ko datang umah aku naik savy kaler ijau tu sape punye??

eda~ejai on March 17, 2010 9:57 PM said...

savy ijau?? ko bia betol.. mase aku dtg umah ko tu aku naik kete lin.. viva puteh..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez