Powered by Blogger.

Wednesday, May 19, 2010

Tunggu Dan Tunggu..


Hari rabu minggu lepas keluarga kami dikejutkan dengan berita tentang shikin adik hubby yang dah kene warded kat hospital kajang.. ingatkan die nak besalin kat hospital serdang sebab sebelom ni azhar (hubby shikin) kate nak besalin kat hospital serdang.. rupe2nye dah tuka ke hospital kajang.. kitorang tekejut sebab due date shikin 30hb mei nanti.. tak sangke plak die kene warded sebab ade darah tinggi..

So duduk la die kat hospital.. menurut kate azhar shikin kene induce.. (saya pon tak tau induce tu cam ne sebab dulu saya besalin tak induce.. orang kate masok ubat.. ntah la)

Ni keadaan petang ahad.. azhar dah siap pakai kupiah.. tak saba nak azankan anak die.. tp baby dah bape hari tak mau kuar2 gak..

Ejol (adik hubby) suke sangat pengang aniq..

My MIL yang setia menunggu.. baju merah tu fiza biras saya.. budak pompuan tu adik hubby yang last.. baru darjah 4.. mase ni jam baru pukul 4 petang.. shikin masok labour room dalam pukul 2.. kitorang yang kat luar ni bekampong la nak menunggu shikin besalin.. huhuhu..


Tak ketinggalan mamat alan yang memang tak reti dok diam.. belari sane sini macam hospital tu die yang punye.. tengok la peloh die tu, macam mandi je..


Mamat alan main ngan budak ni la.. tak tau la ape name budak ni.. main blasah je.. janji die boleh main keja2.. budak ni datang ngan ayah n atok die.. time ni atok die yang jage sebab ayah die masok labour room ibu die dah selamat besalin..

Disebabkan lame sangat nak menunggu hubby dah ajak saya n mamat alan balik.. paan n fiza dah lame balik sebab rumah dieorang jauh n abah hubby nak balik kg dengan adik hubby yang kecik.. so tinggal la my MIL, azhar, ejol n wati..

Berita baiknye hubby dapat tau dalam kol 1 pg azhar msg kate dah besalin dapat baby gurl.. berat 2.8kg.. tu pon setelah tiga kali induce.. yang lawaknye shikin dah besalin kol 11 malam tp azhar baru dapat tau kol 1 pg.. tu pon sebab azhar pegi ketok labour room tanye dah besalin ke belom.. dengan slambernye org tu kate "eh dah besalin dah kol 11mlm tadi.." hangin je azhar sebab tak de sape bagi tau yang shikin dah besalin.. ermmm.. redho je la.. so skang shikin dah ade kat kg berpantang kat sane.. pape pon tahniah untuk azhar n ashikin diatas kelahiran baby sulung ni.. tahniah..

* Gambar tak de lagi.. nanti la balik kg amek gamba baby shikin.. hehehe..

4 juta comments on "Tunggu Dan Tunggu.."

ejai-eda on May 19, 2010 2:59 PM said...

huhuhuhu... dah bertambah anak buah.. huhuh.. duit raya..duit raya... isk...hahahhaha

eda~ejai on May 19, 2010 3:05 PM said...

hahaha.. ingat2 skit ye, ujung taun ni pon nak kuar lagi sorang.. huhuhu..

Nini dear.. on May 19, 2010 11:31 PM said...

sengalnye misi kat sana...apsal xbgtau famili yg menunggu tu?..ko bleh komplen tau....

eda~ejai on May 20, 2010 10:04 AM said...

azhar dah xcited sangat.. tak de mase nak ingat nak komplen.. janji anak bini slamat.. huhuhu..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez