Powered by Blogger.

Wednesday, April 27, 2011

Jiran..


Al-kisah pasal jiran.. kat rumah aku ni ade 4 pintu yang dekat.. sebelom ni memang ade student yang duduk kat rumah depan ngan rumah sebelah.. rumah yang depan kanan tu memang ade cha ya nun alip duduk.. umah bujang.. dieorg ade bukak bengkel kete kat depan kedai mamak tu..

Ade cite baru.. rasenye dekat satu sem gak la tak de orang duduk kat rumah depan ngan umah sebelah.. petang hari ahad lepas ade cam bising2 plak kat luar rumah.. jarang ade orang nak naik ramai2 kat tingkat 4 nih.. rumah depan ngan rumah sebelah ade student baru masuk rupenye.. rumah depan budka pompuan melayu.. rumah sebelah plak masih mengekalkan student india pompuan.. harap2 tak de la masalah pembuangan sampah ngan masalah student yang rajin bela kucing kat koridor kembali meruncing..

Dulu, mr ejai pernah ketok pintu rumah depan ngan rumah sebelah sebab buang sampah kat depan rumah aku.. masing2 tak nak ngaku.. buat DNA kat rambut2 dalam plastik tu kang baru tau.. tu baru sikit.. byk kali la kalo nak cite pasal masalah sampah nih.. ape la susah sangat, kalo nak turun pegi klas tu bawak la sampah tu skali pegi buang kat rumah sampah kat bawah tu.. tu pon nak ajo ke..



Dulu, mr ejai pernah balik keje malam2 penat dan mengah manjat tangge.. dah la tak cukup oksigen.. tecungap2.. sian die.. budak depan rumah bela kucing.. bukan kucing die pon.. kucing yang suke datang2 rumah orang tu.. kucing terbiar.. kat rumah yang betingkat2 cam ni bukan boleh bela kucing.. lain la kalo kucing tu memang dok dalam rumah je.. lain la cite.. die letak air ngan daging buger kat depan rumah die (kire depan rumah aku gak la).. lepas kucing tu makan daging buger muntah plak.. hadoi.. dengan keadaan mr ejai yang kurang oksigen tu, kene plak hidu bau muntah kucing mau tak mengamok die.. mr ejai bukan mengamok kat aku ye.. die bising kat budak umah depan.. budak tu dah la wat salah.. menjawab plak.. mintak maap pon tidak.. die kate die beperikamausiaan.. sian kat kucing tu tak makan.. aku tak kisah kalau die bawak masuk kucing tu ke rumah die.. bagi makan minom dalam rumah.. kalau kat koridor kan dah menyusahkan orang lain.. koridor tu bukan beso mane pon.. ade la lebih kurang panjang depa aku je lebar die.. bukan hubby je yang bising, yang rumah bujang cha ya nun alip tu pon bising gak.. dah abes betekak ngan mr ejai budak tu kemas muntah kucing tu sambil membebel2.. mak aku pon tak bebel cam budak tu tau tak.. ade la stengah jam berlalu, budak tu ketok pintu rumah.. cakap mintak maap.. seb baik die mintak maap.. kalo tak memang esoknye mr ejai nak report kat warden die..

Tapi tu dulu.. harap tak de la mende2 cam tu jadi lagi.. mintak2 budak baru nih jangan la name je student blajar tinggi2 tapi tak de kesedaran pasal kebersihan.. koridor mu koridor ku jua..

Nota kaki~dulu dalam borang poly isi nak amek course seni bina.. sebab sonok blaja LK (lukisan kejuruteraan) mase form 4&5.. ade ati nak jd architect.. hehehe.. last2 letrik gak aku blajo..

5 juta comments on "Jiran.."

Nini D.. on April 28, 2011 12:00 PM said...

aku pon stress ngadap masalah kucing cik nor..

eda_ej on April 28, 2011 12:57 PM said...

kalo kucing tu jenis pegi skolah tak ngape.. kalo kencin berak muntah merate2 sape nak cuci sume tu..

eda_ej on April 28, 2011 12:58 PM said...
This comment has been removed by the author.
neyza mokhtar on April 28, 2011 4:41 PM said...

susah gak duk rumah ngadap2 pintu ni..cam aku depan xde umah..kiri kanan je..tp xbertegur sapa pun..masing2 wat hal sendiri..lagi teruk..nasib sebelah kanan tu mmg kawan..yg kiri tu sepatah haram pun aku tak pernah sembang..ngan laki dia ada la..haha

eda_ej on April 28, 2011 4:56 PM said...

redho je la.. untung ade rumah.. kalo tido bawah jambatan lagi haru.. tp tu le.. harap2 je la budak2 baru makan saman..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez