Powered by Blogger.

Friday, March 16, 2012

2012 vs 1984



Hehehe.. jangan tak caye aku berjaya menggodek2 arkib negara..


Hasilnya aku berjaya menjumpai gambar aku mase aku 4 bulan..


Macam mane aku tau tu mase aku 4 bulan?? ade tuleh kat frame gamba tu MARCH 1984.. ala.. gamba dulu2 kan ade frame puteh keliling gamba tu kan.. pas tu ade siap cetak skali kat frame tu.. ye.. mase ni aku baru 4 bulan.. aku kan lahir bulan nov..


Dan gamba di atas juge ade gamba hasnaa yang sempat aku amek mase die 4 bulan..


Dulu2 mak aku pernah cite, yang gamba ni diambil kat umah Lek Asan (pakcik hassan, adik abah yang bongsu).. banyak siri2 gamba yang diambil mase ni tapi aku tak tau mane sume gamba2 tu..












adoyai.. baru nak best2 menaip hasnaa dah bangun.. k la.. nanti ade mase sambung balik..



19 juta comments on "2012 vs 1984"

miloais milo on March 16, 2012 2:55 PM said...

pipi sama beb....

eda_ej on March 16, 2012 3:09 PM said...

hahahh..

mane2 budak pon pipi same.. =D

firna on March 16, 2012 3:16 PM said...

Like mother like daughter.

eda_ej on March 16, 2012 3:18 PM said...

huhuhu.. dahi hasnaa sulah skit.. ikot abah die.. =D

Nini D.. on March 16, 2012 3:32 PM said...

hohohohoho.....kompem fotostat!!

eda_ej on March 16, 2012 3:34 PM said...

hhaahhaha...

Rtp Farra Arisha on March 16, 2012 3:49 PM said...

well, you both are look alike!!! :)

eda_ej on March 16, 2012 4:02 PM said...

huhuhu.. nampak je macam same.. sebenarnya byk juga yang beza..

ejai_ej on March 16, 2012 4:12 PM said...

mencik la.. ibu die banyak gambo time kecik.. abah die takde gambo langsong. hohoho.. dulu time abah kecik2 dah pakai digital camera.. lepas tu save dlm Harddisk.. ntah cam ner harddisk tu corrupted. tu pasal la abah takde gambo time kecik2.. haish.. naseb la...

~najwa~ on March 16, 2012 4:29 PM said...

bestnya byk lg gambar masa kecik2 (haha, en ejai jeles)....

knjwa cuma ada sekeping je, waktu 1 thn. yang lain dah hilang waktu runtuh rumah lama dulu...

eda_ej on March 16, 2012 4:43 PM said...

sayang~lorrr.. yang gamba mase baby dok dalam buai mase naik buai tu sape?? haaa.. tunggu le sok luse kuwa gamba tu plak ye..

eda_ej on March 16, 2012 4:44 PM said...

kak najwa~ade gamba banyak sebab anak bongsu kot.. dulu beza ngan kakak jauh sampai 11 tahun.. tu yang bile ade adik kecik dierang suke.. hehhhe.. agak aje.. =P

a'in fajar on March 16, 2012 6:02 PM said...

haha chik junior...bestnyer ko byk lagi gmbr masa kecik kan..leh tengok muka ank ikut sape..aku xde satu pun..dah beso adala itu pun ntah mn melayangnya..klu mak aku ada lg leh jg byg2 kan..ank aku ikut sape..

eda_ej on March 16, 2012 6:06 PM said...

huhuhu.. barang yang lepas jangan dikenang..

tp aku tgk anak ko macam muke kamal.. heheh..

a'in fajar on March 17, 2012 11:43 AM said...

tu la pasal sume org ckp ank2 aku muka kamal..klu ada gmbo aku kan leh tau..hehe

afzan on March 17, 2012 6:22 PM said...

amboih nak kata sama ngan hasnala tu

Prettywrite on March 19, 2012 10:06 AM said...

K.eda....sebijik sama la hasnaa dengan akak..ehehehe..betul2 anak mak ni..:)

Kakzakie on March 20, 2012 8:54 AM said...

Hehe.... betul samala eda... mulut dgn mata betul-betul ikut cetaknya. Inilah anak mama ye...

Miss Tasantek on March 30, 2012 11:15 AM said...

ouh..iki jikok neng omah lek mu yo kak..
podo lah hasnaa kambek mbok eh..

nek sha arek nggolek ei gambar sha jaman cilik2 ki mboh nang di.
biyen banjir gedi omahku abis podo ambruk.

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez