Powered by Blogger.

Tuesday, August 31, 2010

Salam Merdeka..


Huhh.. dah bape kurun tak update blog nih?? maap ye kawan2.. sejak kebelakangan ni bz skit.. banyak mende nak settle.. k la.. nak kasi cepat abeskan tulis blog ni.. jap lagi nak masak tuk buke..

Gamba ni ambil mase hari rabu minggu lepas... geram tangok rambut mamat alan ni panjang sangat.. bile ikat boleh tahan tinggi gak pokok kelapa kat kepala die.. hehheh...

Hari Jumaat minggu lepas plak my brother datang.. abang man, kak ella (wife abang man), en azmi (bos kakak ella) n wife datang.. tak lupe gak anak buah en azmi pon ade datang.. my niece lin pon ade sebagai pemandu pelancong.. hehehhe.. abang man dok kat felcra lekir.. datang sini ade hal kat Sungai Ramal Kajang.. lagi pon abang man belom pernah datang sini lagi.. alang2 datang bulan pose ni bebuke la skali.. ni la hidangan bebuke ari jumaat lepas.. antara menunya, ikan siakap masak sos, paprik, kangkong goreng belacan, telor masin n tak lupe buah kurma.. air plak cincau ngan air teh.. satu lagi tetinggal.. puding karamel.. karamel tu gule gangus die telebih hangus.. tu psal nampak gelap skit dari yg bise.. hehehheh..

Hari sabtu plak kitorang tige branak gi Semua House kat jalan masjid india.. huhh.. ramai gile orang kat sane.. pegi semua house sebab nak beli manik untuk baju puan Reen.. maap je puan reen sebab ur' baju masih dalam pembikinan.. hehheh.. ingat nak beli manik kat bandar tun razak je.. memandangkan kat bandar tun razak pon dah tak bape ade manik kat kedai tu, so panjang la skit langkah ke jalan masjid india plak.. beli songkok mamat alan skali.. tak beli byk barang pon.. yang penting manik.. hehheeh.. naik tren je.. parking kat office hubby kat kl central.. jalan laju2.. mamat alan pon kene jalan.. dah beli sume trus balik.. singgah office hubby nak solat zuhur.. sementara tunggu hubby solat bagi mamat alan susu dulu.. sian die.. penat bejalan..

Antara yang menarik.. klip penyepit yang dapat mase contest kat blog puan emy dulu.. hehehhe.. hubby dah gune dah..

Tak ketinggalan.. gamba tiga tahun lepas.. gamba mase mude2 dulu.. hehehhe.. rase cam dah tua sangat je..

Mamat alan dah ipin.. sebok die soh abah die balikan mase kat jalan masjid india tu.. sabo je la..

Malam tu plak En lat n puan ewa datang buke pose.. gamba tak sempat nak amek.. menu mase tu ketam masak cili, paprik, telo masin n karamel.. kueh mueh banyak gak yang en lat bawak.. antaranya ketayap, karipap, murtabak ayam, dadih, kebab n tembikai.. bapoookkkkk.. penoh perot..


Ni cite malam tadi plak.. malam tadi mamat alan tak boleh tido.. idung sumbat.. siang semalam start seseme.. jenoh la malam tadi nak bagi die tido.. stok ubat seseme pon dah abes kat rumah.. dalam kol 1.30 pg hubby pegi 7e beli Breath Right.. nak beli yang Breath Rigth for kids tu tak de plak.. so hubby beli je la yang biase..

Bile dah pkai die diam je la.. dok pegang je idong.. tapi tak lame pon.. ade la dekat 15 minit die pkai.. pas tu die tanggalkan.. dah lame2 die mamat alan pon ngantok.. tido gak akhirnye.. ngantok la mak pak die ni.. kang nak bangun sahor plak..

Tengah hari tadi pegi carik klinik.. susah nak carik klinik bukak ari merdeka ni.. banyak klinik yg tutup.. satu ni je la klinik yg bukak.. dapat la ubat seseme ngan ubat kahak.. mintak2 cepat la baik seseme mamat alan ni.. seb baik tak demam..

Sekian saje cite ari ni.. mau masak!!

2 juta comments on "Salam Merdeka.."

Nini D.. on September 01, 2010 11:21 PM said...

ko jgn harap la boleh jumpa gmbr aku atau gmbr kawen kitaorg kat atas meja keje asbenn aku...hahahaha..begitula asbennku

eda~ejai on September 02, 2010 12:19 AM said...

asben ko tak tarok tak pe.. die dah tarok dalam ati die dah.. hehehhe..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez