Powered by Blogger.

Wednesday, August 4, 2010

Balik Kampung..


Weekend lepas balik kampong.. mule2 ingat nak balik lepas mahgrib hari jumaat tu.. tapi memandangkan hubby pon balik keje lambat, so balik pagi sabtu je la.. kalau balik malam2 takot hubby plak penat.. so gerak la pagi sabtu.. gerak dari sini pukul 7.30 pagi.. pegi isi minyak, isi angin campor tolak darap bahagi kol 8 gak dari sini..

Balik ikot hiway.. sebab nak trus pegi rumah along.. traffic bergerak lancar sepanjang perjalanan.. alhamdulillah..

Mamat alan pon tido sepanjang perjalanan bersame buku ABC nye.. tak boleh lekang.. tu la ubat die tido dalam kete.. bagi je buku..

Sampai kat teluk intan dah pukol 10.30 pagi.. perot dah lapar.. makan roti je pagi.. hubby singgah McD beli sarapan.. drive thru je.. lempeng ni hubby punye.. sedap juge.. saya ngan mamat alan makan bubur ayam.. beli yang besar punye.. seb baik dah jual bubur ayam.. kenyang gak la..

Sampai Batu 5 telok intan benti jap.. gi toilet.. huhuhu.. time ni mamat alan dah kenyang.. tapi tak tau la nape die geget besi babyseat die tu.. lapar lagi kot..

Wahhhh.. dah lame tak pegang baby.. sangat kekok.. ni danial my cucu.. huhuhu.. dah nak masuk 3 bulan rasenye umo die..

Biawak yang terkorban.. ni la akibatnye kalau mencuri dan memakan ayam belaan along.. jangan takot ye, biawak ni dah mati.. yang pegang mamat alan tu Azli suami my niece Azu..

Ni la reban ayam along.. yg budak pompuan 2 orang tu my cucu juge.. kakak danial.. dierang ni baru balik dari pertandingan nasyid kat telok batik.. tu psal pkai uniform.. yang budak laki tu pon baru balik dari telok batik gak..

Sape la yang letak daun kat mulut biawak ni??

Antara yang hadir.. turut kelihatan along (baju biru) n kak siti (baju kuning)..

Ni plak dik wan anak abang kamal.. 3 tahun rasenye die ni.. bulan 10 nanti nak dapat adik.. hehhehe.. betambah la cucu abah..

Dah siap kemas2 sume dalam kol 6 petang balik kampung.. saya tido kat rumah MIL.. abang kamal plak tido kat rumah my mum.. ok la tu..

Ni kucing kat rumah my MIL.. lawak btol kucing ni.. panas sangat kot.. tido pon sampai tekeluar lidah..

Mamat alan yang gile ngan moto.. pantang jumpe moto.. sanggop die panjat moto ni sdirik.. risau btol..

Daun ubi.. daun ubi ni kak no yang petik.. banyak gak.. boleh la bahagi 3.. bagi kat paan, saya ngan kak no.. ade lagi daun ubi ni kat dalam peti ais.. dah siap balot ngan surat kaba basah takot kering.. wat masak sambal santan pon sodap ni.. hehehe..

Ni aniq ngan my hubby.. aniq ni anak paan.. rambut dah same dah.. macam anak branak je..

Hari ahad balik sini.. gerak dari rumah MIL kol 8.15 malam.. isi minyak kat selekoh n singgah rumah my mum.. makan2 jap.. kol 9 malam gerak.. huhuhu.. sampai sini kol 12.15 tengah malam.. sangat penat dan sangat mengantok..

7 juta comments on "Balik Kampung.."

azeila eila on August 04, 2010 3:43 PM said...

wei...aku geli geleman tgk biawak tu...!eeiii ko nih...!

eda~ejai on August 04, 2010 3:59 PM said...
This comment has been removed by the author.
ejai-eda on August 04, 2010 5:43 PM said...

opss.... nnt.. ader mrs ejai yg laen ker? huhuh.. kater tak tengok, beh tu mrs ejai yg mana plak snap? lalalallalala

eda~ejai on August 04, 2010 5:46 PM said...

ni nka kabo ni.. sebenornye aku pon tak gi tgk biawak tu.. aku tgk kat gambo je.. heheh.. mr ejai yg snap..

eda~ejai on August 04, 2010 5:59 PM said...

tesilap la.. nak tuleh mr ejai.. huhuhu..

Nini D.. on August 04, 2010 10:04 PM said...

hahaha...tang biawak tu aku xkesah lg...tp..ko tlg la kim salam pada si kucen tuh..mintak no tepon sekali eh...bgtau die aku nk berkenalan...hihi

eda~ejai on August 04, 2010 10:39 PM said...

ko nak kenenkan kat dobot ek.. tak pe kang aku try mintakkn.. tu pon klu ade la..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez