Powered by Blogger.

Sunday, August 15, 2010

Baju Raya..


Pagi tadi lepas siap bagi mamat alan makan saya ajak hubby pegi Bandar Tun Razak.. niat ati nak beli manik untuk baju raye.. dah siap wat list dalam otak nak beli yang mane.. stok kat rumah pon dah nak abes.. tak cukup kalau nak jahit manik kat baju raye.. ade la dalam stengah jam dok dalam kedai tu carik2 manik n labuci yang agak2 boleh ngam ngan warne baju raye.. jenoh mencari.. ade la dalam 2 @ 3 jenis manik yang saya nak tapi tuan punye kedai tu kate tak de stok.. kat pembekal pon tak de stok gak.. adoi.. cam ne ni.. nak raye ni manik pon kureng.. so kene cancel..

Pusing2 kat kedai tu jumpe la mende ni.. saya pon tak tau ape name mende ni.. die letak kat area reben2 dalam kedai tu.. nampak cam menarik.. dah siap ade manik ngan labuci.. slalu nampak mende ni orang taruk kat tudung.. tapi kalau letak kat baju pon ok kot.. bedal saja la labu.. hehhee..

So ni la hasilnya bila dah siap jahit kat lengan baju.. kat bawah baju pon letak juge.. sambil2 tunggu waktu bebuke tu sempat la siap.. senang.. kejap je dah siap.. pas ni tak yah pikir psal baju raye dah.. banyak lagi mende lagi nak buat.. kepada kawan2 yang malas cam saya boleh la wat cam ni.. sharing is caring kan.. selamat berpuasa.. =)

4 juta comments on "Baju Raya.."

azeila eila on August 16, 2010 9:53 AM said...

Menarik jugek...byk tau design mcm ni...slalu beli mn? dlu ms aku keje aku slalu pegi semua house naik ats skali..kedai jual brg pengantin..baju aku smpi x?

eda~ejai on August 16, 2010 10:32 AM said...

slalu beli kat kedai najibah kat bandar tun razak.. kat semua house tu kedai sayang u kan.. aku penah gi sane.. mmg gile masuk sayang u tu.. tapi sesak gile.. ramai orang.. baju ko blom sampai.. ari jumat ngan sabtu aku tunggu gak.. ari ahad baru brani kuwo rumah.. ni aku ngah tunggu lagi..

Nini D.. on August 16, 2010 1:19 PM said...

amboi....glameres gitu....

eda~ejai on August 16, 2010 1:25 PM said...

tak glemer sgt.. kecik je mende tu.. jadi la wat halua mata time raye kang.. =)

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez