Powered by Blogger.

Tuesday, August 10, 2010

Kisah TomBoL..


Kisah benar.. sedang si ibu leka bermain PS2, si kecik pon sebok main pintu bilik.. (relax btol ibu die ni.. sempat main PS2 kat rumah.. hehehhee..) main punye main si kecik tetutup rapat pintu bilik.. dalam dok leka si ibu main PS2 dalam ati kate "tak pe la.. jap lagi la bukak... tak kan tekunci si kecik dalam tu.." si kecik elok je diam kat dalam tu.. tapi still denga si kecik dok godek2 tombol pintu.. dengan harapan pintu boleh bukak la kot.. si ibu masih lagi main PS2.. tak lame pas tu tedengar si kecik tekan lock kat tombol pintu.. si ibu masih lagi leka.. tak lame pas tu si ibu baru teringat... OMG!!! si kecik dah tekunci kat dalam bilik!!! tak boleh bukak dari luar!!! sume kunci spare kat dalam bilik plak tu!!! si ibu dah mule gelabah.. dalam pale otak cume ingat nak call hubby je soh balik cepat.. kalau hubby ade boleh la die terajang pintu bilik kuarkan si kecik yang tekunci.. tapi ade masalah lagi.. HP dalam bilik!!! aduyai.. cam ne ni??? ape nak buat?? nak terajang pintu?? kompom tak beganjak pintu tu.. than teringat plak kat ym.. si ibu memang selalu on ym ngan hubby.. huh.. boleh la ym ngan hubby soh balik cepat nih.. baru 2 ke 3 langkah tibe2 teringat ade satu kunci spare kat tepi tingkap.. trus amek n bukak pintu bilik.. si kecik sengeh je.. macam tak de pape yang belaku.. si ibu yang cuak dah mula reda.. aduss... sabo je la.. so kesimpulannye jage anak anda betol2 walaupon anda berada di rumah dan jangan lupe letak kunci spare kat tempat yang senang diambil ye.. huhuhu.. seb baik si kecik tak melalak..

Dikesempatan ni juge saya sekeluarga nak ucapkan selamat berpuase kepada muslimin dan muslimat seluruh dunia.. sape2 yang boleh puase tu jangan saje gatal ponteng plak.. slamat berpuase.. =)

5 juta comments on "Kisah TomBoL.."

Nini D.. on August 11, 2010 12:09 PM said...

uwaaa....mujurlah sempat bertindak sblm memanggil otromen balik.. :D

eda~ejai on August 11, 2010 1:06 PM said...

klu tak, tak de pintu la bilik aku pas ni.. hahhhaaa..

ejai-eda on August 11, 2010 4:33 PM said...

takde makner derr.... paling kuat pon, tombol tu je yg rosak...

azeila eila on August 12, 2010 9:05 AM said...

sapelah si ibu tu yer??

eda~ejai on August 12, 2010 2:12 PM said...

hahahha.. pham2 sdirik udah le..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez