Powered by Blogger.

Friday, June 29, 2012

Fatheeya Hasnaa Is 9 Months Old..


Sory kawan2.. sepatutnye entry ni nak post smalam.. tapi tak sempat.. ari ni baru dapat ngadap kejap.. hehehe..


Kejap je hasnaa dah 9 bulan..


Masih teringat2 waktu pantang kat kampung ari tu.. pengalaman sakit besalin without epidural pon masih tengiang2 lagi..


Alhamdulillah buat mase ni hasnaa sihat.. ibu die pon dah makin 'sihat'.. (mak metua dah perasan aku dah berisi, tak macam dulu.. huhuhu..)


Semenjak hasnaa tumbuh gigi ni akal die makin banyak.. dah pandai merajuk.. dan pandai marah.. dah pandai melawan.. dan paling tekejut die dah pandai sentap.. makin banyak sabar jaga hasnaa skarang.. tapi alhamdulillah aku maseh diberi peluang punya anak.. ramai lagi yang tak berpeluang untuk dapat nikmat itu kan..


Dan lagi satu hasnaa baru pandai merangkak.. baru seminggu die merangkak.. sebelum ni asek menyusur je.. tapi ade la juge merangkak 2-3 langlah n sambung menyusur balik.. start merangkak hari jumaat minggu lepas..


Hasnaa tak naik walker.. sebab memang tak de walker pon.. harith punye dulu pon pakai anak kak no punye.. pas tu past plak kat anak paan (adik mr ejai).. bile sampai turn hasnaa malas nak beli.. lagi pon pakai kejap je kan.. tak pe la kot..


Semoga hasnaa menjadi anak yang baik dan solehah.. luv u hasnaa..


Nak selitkan skali gamba hasnaa dihari lahirnya yang ke 9 bulan..




 Amacam, ada gaye tak?? heheehee..










Nota kaki~dihari lahir hasnaa yang ke 9 bulan ni aku teringatkan seorang kawan.. beliau terpaksa menggugurkan kandungannya pada usia sebulan atas nasihat doktor.. waktu itu aku masih di kampung dalam pantangkan hasnaa..aku pon tumpang sedih juga.. beliau ada masalah kesihatan yang tak dapat dielakkan.. kalau diteruskan juga akan ada kesan terhadap anaknya.. kalau tak mesti beliau sedang menunggu hari sekarang kan.. tak pe la kawan, semoga kamu dilimpahkan rezeki.. walau bukan sekarang tapi mungkin pada masa akan datang.. semoga dengan berkat kesabaran mu dapat baby twin pulak.. sape tau kan rezeki Allah nak bagi.. hehhehe.. i lebiu my pren...






8 juta comments on "Fatheeya Hasnaa Is 9 Months Old.."

Kakzakie on June 29, 2012 9:48 AM said...

Kalau dihitung harinya telah lama tapi sebab selalu ada depan mata tak sedar masa cepat betul berlalu tahu-tahu dah 9 bulan..

Moga terus sihat dan jadi anak solehah ye Hasnaa...

:: Mrs.Eady :: on June 29, 2012 10:07 AM said...

hensem~

Nini D.. on June 29, 2012 11:13 AM said...

sebak baca entry ni walaupon entry ni tak sedey...

terima kasih sahabat..

eda_ej on June 29, 2012 1:13 PM said...

kakzakie~tu la kan.. dak hadap hari2 memang tak prasan die membesar..

eda_ej on June 29, 2012 1:13 PM said...

:: Mrs.Eady :: ~beliau memang emsem.. hahhaha..

eda_ej on June 29, 2012 1:14 PM said...

emy~jangan sedey sangat.. lebiu.. huhuhu..

Ain Fajar on July 01, 2012 5:13 PM said...

mmg cpt je ank2 membesar xsedar pun...ibu tak ikat pokok kelape ker..br nmpk gegirl..

eda_ej on July 01, 2012 11:13 PM said...

ain~tak bley wat pokok klape la.. rambut nipis sangat.. nak sepit pon tak bley.. ni plak nak ikat.. tunggu la 2-3 bulan lagi..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez