Powered by Blogger.

Friday, June 15, 2012

Ke Columbia Asia..


Beberapa hari lepas mr ejai ngadu kate tinge blah kiri darah.. tau sebeb dok korek tinge pkai putik kapas... nampak la darah kat situ..


Hari rabu makin sakit n rase cam tak bape nak denga skit.. beliau sempat pegi klinik yang kat opis tu.. dapat ubat titik ngan ubat tahan sakit..


Hari khamis a.k.a semalam pegi klinik lagi.. kali ni pegi klinik panel kak milah.. klinik yang memang biase pegi tu.. pegi klinik lagi sebab mr ejai kate dah tak boley denga.. dan sakit.. 


Dokto check kate dinding dalam tinge dah bengkak.. tak boleh nak nampak gegendang.. dinding yang bengkak tu dah blok.. sebab itu la mr ejai tak bley denga.. 


Parah juge nih.. mr ejai mintak refer letter untuk refer ke dokto pakar.. dapat mc sehari ngan ubat tahan sakit lagi.. Pas tu call ING tanye mane dokto pakar yang dekat2 area cheras.. ING kate Columbia Asia ade dokto pakar.. maka bermula la episod kami sepagi di Columbia Asia..



Ni la kali pertama kitorang jejak kan kaki ke hospital nih.. sebelom ni dok lalu lalang je kalo gi JJ balakong.. seberang jalan je kan.. pas abes jumpe dokto boleh la gi soping... hehhee.. 




Huh.. jauh ketinggalan macik ni dari dua branak tu.. kemain pimpin tangan..




Orang tak ramai.. ni kat tempat register..



Disebabkan orang tak ramai boleh la jalan lenggang kangkong.. walo pon sebenarnye tinge dah sakit tak hengat..



Sementara nunggu name kene panggil sempat le orang yang sakit tu amek gamba hasnaa.. dari dalam kete die tido nih.. pakai singlet aje sebab tak bajet pon nak kuar umah ari ni.. malas nak tuka sebab mengenangkan cuaca yang panas skang ni kan.. so pkai je la baju tu..



Dan yang paling teruja sebab kad ni siap tak sampai pon 10 minit.. gile laju.. pas ni kalo datang tunjuk kad ni je la..



Harith yang tak reti dok diam.. tak tau la apsal die wat sujud syukur plak kat tempat menunggu nih.. tak terkawal rasenye.. tempat duduk banyak, tp orang tak banyak tu yang harith wat macam umah sdirik..


Mase mr ejai kene panggil masok bilik dokto aku tak ikot.. dok kat luar je ngan anak2.. mr ejai kate dalam tinge die dah berair.. dokto sedut kasi kuar.. mr ejai kate rugi aku tak masok.. kalo tak boleh tengok wayang pree.. buleh tengok kat skrin beso ape yang ada dalam tinge die.. hehheee.. tak pe la.. kang kalo aku tengok hilang plak selera makan seminggu.. hahahah..


Sementara menunggu bil kitorang gi cafe kejap.. makan sandwich ngan pau ayam goreng..



Yang dalam bulat tu pau ayam goreng.. serius sedap.. yang dalam gamba ni pau yang aku tapow bwak balik.. hehhehe..


21hb ni nanti kene pegi follow up lagi.. jangan tak caye bil check tinge mr ejai ni lebih mahal dari bil aku besalinkan hasnaa.. huhuhu... mujur la ade panel.. kalo tak memang kesudah la main lalu lalang je kat spital nih..





.

8 juta comments on "Ke Columbia Asia.."

Nini D.. on June 15, 2012 9:43 AM said...

aku ghajin pegi sepital columbia nih..
dtg jumpa doktor..
tp bukan sebab sakit..
cuma sakit gatal nak ngorat doktor yg bertugas..
ala yg nama dr azraai tu..
hakhakhak

miloais milo on June 15, 2012 10:10 AM said...

nini D : tak baik ngorat doktor tengah keja ye!
ekekekekek


eda : iols tergelak tengok harith sujud tu....
sujud syukur ke hapa tu????
ekekekekek

haniaiman on June 16, 2012 9:22 AM said...

semoga cepat sembuh incik ejai tu..

Nens Collection on June 19, 2012 10:31 AM said...

pehhh mest bil riban2 jgak...huhu..
semoga cepat sembuh ye..;)

eda_ej on June 19, 2012 5:02 PM said...

emy~ko memang.. suke ngorat2.. bebaik nanti dokto enjet baru tau.. hehhehe...

eda_ej on June 19, 2012 5:03 PM said...

miloais milo~tu la kak.. tak tau psal pe.. tau le ni spital baru.. kapet pon sume baru.. kot ye pon tak patot betol die dok sujud cam tu..

eda_ej on June 19, 2012 5:04 PM said...

haniaiman~dah baik dah kak.. alhamdullillahh..

eda_ej on June 19, 2012 5:05 PM said...

nens~tak de la sampai riban2.. tp hampir nak tejojol juge la bijik mate.. hehhhee..

 

Once Upon A Time Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez